Viimastel aastatel on Telia oma interneti püsivõrku aktiivselt laiendanud ja moderniseerinud ning selle käigus on igal aastal saanud endale kiire ja tänapäevase internetiühenduse kümned tuhanded Eestimaa kodud.

Ettevõtte põhirõhk on olnud seejuures just optikavõrgu pideval arendamisel, kus on täna võimalik pakkuda kiirusi kuni 1 Gbit/s. Lisaks sellele on Telia moderniseerinud vaskkaablitel põhinevat võrku, kus saab pakkuda koduinternetti kiirusega kuni 200 Mbit/s.

Ainuüksi 2022. aastal kaasajastas Telia oma püsiinterneti võrku selliselt, et ligemale 50 000 aadressi said võimaluse liituda kas valguskaabli võrguga (kiirustel kuni 1Gbit/s) või kiire vasevõrguga (kiirustel kuni 200Mbit/s). Kui suuremad võrguarendusprojektid leidsid läinud aastal aset Tallinnas, Tartus, Pärnus, Rakveres, Türil ja Raplas, siis püsivõrgu arendusi teostas ettevõte aasta jooksul kõigis maakondades.

Telia tehnoloogiajuhi Andre Visse sõnul on valguskaablil põhineva võrgu rajamine osa ettevõtte laiemast võrgu moderniseerimise programmist. „Meie eesmärk on pakkuda oma klientidele üle moodsa võrgu ligipääsu teenustele, mis vastavad tänapäevastele vajadustele. Lisaks soovime tagada tänaste arendustega oma võrgu pikaajalise töökindluse ning võimalikult madala energiatarbe. Täna ehitatud võrk teenib meid veel pikki aastaid,“ märkis Visse.

Telia 2023. aasta suuremad optikavõrgu arendusprojektid toimuvad Tallinnas, Tartus, Raplas, Pärnus, Kiilis, Raasikul, Nõos ja Valgas.