„Veebruari tulemused olid ootuspärased ning kooskõlas meie plaaniga saavutada aasta lõikes 100% kasvu müügitulus. Uute tellimuste arv on kasvanud jõudsalt ning tootmine on täis müüdud pea kaheks kuuks. Otsime lahendusi mahtude tõstmiseks, kuid hoiame praeguses majanduse olukorras konservatiivset joont ning väldime võimalikult palju püsikulude tõstmist,“ märkis ettevõtte asutaja ja juht Kaspar Peek.

Veebruaris müüdi 15 kastiratast ning keskmine müügitulu kastiratta kohta kerkis aastaga 24% 3264 euroni.

„Positiivsena näeme ka kohaliku turu suurt huvi seoses kastirataste ostutoetuse avalikustamisega ning lisaks ekspordi suurendamisele ootame ka tellimuste jätkuvat kasvu koduturult,“ lisas Peek.

Kastiratta ostutoetus kuni 1000 eurot

Elektrilise kastiratta ostmiseks jagab toetust Keskkonnainvesteeringute keskus.

„Sõiduk peab olema uus, alates 06.02.2023 ostetud ja kätte saadud ning auto puhul esmaselt Transpordiameti registris toetuse taotleja nimele registreeritud. Toetust saab küsida kahe kuu jooksul alates sõiduki oma valdusesse saamisest. Taotlusi saab hakata esitama alates 27.02.2023,“ seisab keskuse kodulehel.

Üks ettevõtja võib taotleda toetust kuni 15 kastiratta ostmiseks. Füüsiline isik võib taotleda toetust ühe elektrilise kastiratta soetamiseks.

Elektrilise kastiratta ostutoetus on kuni pool ostuhinnast, kuid mitte rohkem kui 1000 eurot. Taotlused vaadatakse läbi nende laekumise järjekorras kuni eelarve täitumiseni.

Hagen Bikesi aktsiad kauplevad Nasdaqi First North alternatiivbörsil. Alates 2023. aasta algusest on aktsiad langenud ligi 3% ja maksavad 1,44 eurot. Ettevõttele annab see ligi 2,7 miljoni eurose turuväärtuse.