„UL sertifikaadi puudumine on olnud peamiseks takistuseks, miks tänaseni on Saunumi sisenemine USA keriste turule viibinud. Oleme selle sertifikaadi nimel töötanud ja oma seadmeid arendanud ligi 1,5 aastat. Pean tänama kõiki insenere, konstruktoreid, tootejuhte, kes selle väljakutse vastu võtsid ning väga töömahuka ülesande ellu viisid“ ütles Saunumi tegevjuht Henri Lindal.

UL LLC hindas, et Saunum Primary seade on vastavuses UL 875 standarditega, mis tagavad kõrgeima ohutusklassi nii USA kui Kandada turgudele.

„UL kerisesertifikaat on kõrgeim tunnustus sauna kerise ohutusele, mida terves maailmas omistatakse. UL keriste ohutusstandardi nõuded on märksa karmimad kui Euroopas rakendatavad nõuded. See on ka põhjus, miks UL sertifikaat on maailmas väga vähestel keristel ja veel vähematel kerise automaatikatel. Saunum Air5, Saunum Air7 ja Saunum Air10 on esimesed elektrikerised Baltikumist, millel on ULi väljastatud keriseseritifikaat USA ja Kanada turu tarvis. Tegelikult peaks Saunum Air5, Saunum Air7 ja Saunum Air10 kerised olema üldse esimesed Eestis disainitud ja toodetud seadmed, millel on USA ja Kanada turu tarvis saadud UL elektrikeriste sertifikaat,“ ütles Lindal.

Saunumi aktsia on alates 2023. aast algusest langenud ligi 17% ja maksab 8,88 eurot.