Silicon Valley Bankist (SVB) sai reedel suurim pank, mis pankrotistus pärast 2008. aasta finantskriisi. California pangandusregulaatorid sulgesid reedel panga ja määrasid pankade varade hilisemaks võõrandamiseks pankrotihalduriks Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC).

FDICi standardkindlustus katab kuni 250 000 dollarit hoiustaja kohta panga kohta iga kontoomanikukategooria puhul. Kindlustamata hoiustajad saavad oma saldode kohta likvideerimistunnistuse. Regulaatori sõnul makstakse kindlustamata hoiustajatele järgmise nädala jooksul ettemakstud dividendi, võimalikud täiendavad dividendimaksed tehakse, kui regulaator müüb SVB varasid.

Seda, kas hoiustajad, kel on üle 250 000 dollari, saavad lõpuks kogu oma raha tagasi, sõltub sellest, kui palju raha saab reguleeriv asutus Silicon Valley varade müümisel või kui mõni teine pank võtab ülejäänud varad enda omandisse.

Pankrotistumise üheks põhjuseks on toodud Fedi intressimäärade tõstmist eelmisel aastal, mis oli halvendas finantstingimusi idufirmade valdkonnas. Kuna pank püüdis kapitali kaasata, et kompenseerida põgenevaid hoiuseid, kaotas ta 1,8 miljardit dollarit riigivõlakirjadega, mille väärtust Fedi intressimäärade tõstmine hävitas.

Tegemist on USA ajaloo suuruselt teise pangakrahhiga pärast 2008. aasta Washington Mutuali kokkuvarisemist, mis vallandas toona finantskriisi. Sellest ajast alates on reguleerivad asutused kehtestanud USA pankadele rangemad kapitalinõuded, mille eesmärk on tagada, et üksikute pankade kokkuvarisemine ei kahjustaks laiemat finantssüsteemi ja majandust.