Reguleerijad arutasid fondi loomist pangandusjuhtidega peetud vestlustes, teatasid asjaga kursis olevad inimesed. Nende sõnul loodetakse, et sellise vahendi loomine rahustab hoiustajaid ja aitab ohjeldada paanikat. Federal Deposit Insurance Corp. ja Federal Reserve pole fondi loomist kommenteerinud.

Planeeritav fond on osa asutuse situatsiooniplaanidest, kuna levib mure riskikapitali ja idufirmade kogukondadele keskendunud väiksemate pankade pärast. FDIC uuris eile mitmetelt laenuandjatelt, sealhulgas First Republic Banki ametnikelt nende finantsolukorra kohta.

Hirmud levivad

First Republici aktsia oli reedel kukkunud 15%. See suurendas panga langust 34%-ni nädala jooksul. Ettevõte ütles investoritele oma avalduses, et nende likviidsus on jätkuvalt tugev ja hoiuste baas mitmekesine.

Mitmete teiste piirkondlike laenuandjate aktsiad kukkusid Silicon Valley Banki kokkuvarisemise tõttu samuti. Phoenixis asuv Western Alliance Bancorp osutas oma tugevatele hoiustele ja tugevale likviidsusele pärast seda, kui nende aktsia langes reedel madalaimale tasemele alates novembrist 2020.

Samal päeval, kui PacWest Bancorpi aktsia langes 38%, ütles ettevõtte tegevjuht Paul Taylor, et firma on hästi toimiv kommertspank.

Silicon Valley Banki puhul on tegemist USA ajaloo suuruselt teise pangakrahhiga alates 2008. aastast. SVP on esimene föderaalselt kindlustatud asutus, mis on alates 2020. aastast pankrotistunud.