Dow Jonesi poolt koondatud prognoosi kohaselt oodati veebruari inflatsiooniks 6% ning alusinflatsiooniks 5,5%. Täpselt sellised näitajad ka USA tööjõustatistika büroolt värskelt laekusid. Võrdluseks: jaanuaris oli inflatsiooni põhinäitaja 6,4% ja alusinflatsioon 5,6%. Viimati oli põhiinflatsiooninäitaja sama väike 2021. aasta septembris.

Kuises võrdluses tõusis inflatsiooniindeks 0,4% ning alusinflatsioon 0,5%. Viimane oli 0,1% oodatust suurem. Peamiseks kuiseks panustajaks oli majutuskulude kasv, moodustades koguni 70% tõusust.

Hoolimata sellest, et USA aastane inflatsioon on kaheksandat kuud järjest langenud, on näitaja jätkuvalt kaugel 2% eesmärgist.

Järgmine nädal kohtub USA föderaalreserv, et otsustada, kas ja kui palju on vaja intresse veel tõsta. Turu hetke ootuste kohaselt tõstab keskpank nädala pärast intresse 0,25%.

Inflatsiooniraporti kõige selgemat mõju võib näha võlakirjaturul: USA 2-aastaste võlakirjade tootlus tõusis uudise järel 0,2%, 4,2%-ni. USA börs on eelturul roheline, kui suurimad indeksid on umbes protsendiga plussis.