Tuumajaama omanikfirma Teollisuuden Voima veebilehe andmetel jätkub proovitegevus jõudlustestidega, mille peamine ülesanne on demonstreerida jaama täielikku elektritootmisvõimsust.

Jõudluskatse kestab 24 tundi. Seejärel algab üle nädala kestev katse, mille käigus proovitakse energiat pidevalt toota, ilma et reaktoris häired tekiks. Pärast seda katsetatakse reaktori kontrollomadusi ning katse käigus vähendatakse lühiajaliselt võimsust mitmele erinevale tasemele.

Olkiluoto kolmikreaktor toodab nende katsete ajal elektrit peamiselt täisvõimsusel.

Regulaarne elektritootmine peaks algama 17. aprillil.

Tuumajaama elektritootmise alustamist on mitu korda edasi lükatud. Viimati, märtsi alguses, teatati, et algus lükatakse eelmisest paari päeva võrra edasi.

Pikka aega hinnati, et tavapärane elektritootmine algab märtsis. Veebruari keskel avastati aga jaamablokis vead ja seoses nende parandamisega otsustati laiendada hooldustöid kõigile vastavatele osadele jaamas.

„Nüüdseks on hooldustööd lõpetatud, nii et käivitamine võib jätkuda. Ees seisavad viimased katsed enne regulaarse elektritootmise alustamist,“ ütleb tootmisjuht Marjo Mustonen TVO pressiteates.