„Keskpangad on öelnud, et enne inflatsiooni kontrolli alla saamist intresse ei langetata. Täna pole veel inflatsioonigi kontrolli alla saadud. See tähendab, et püsivast langusest on väga vara rääkida. Küll aga saame vaadata minevikust, kui kiirelt euribor alla on tulnud,“ ütles Pindi Kinnisvara müügipartner Peep Sooman.

„Eelmise majanduskriisi ajal langes euribor ülikiirelt: oma kunagisest tipust (5,4%) langes see 2% peale vaid mõne kuuga ja 1%-ni vähem kui aastaga. Siiski ei saa ära unustada, et siis oli tegemist totaalse ülemaailmse finantskriisiga, mis terve elu pahupidi, lõi ning keskpangad pidid reageerima väga kiirelt. Üle-eelmise kriisi ajal langes euribor 5% pealt 2%-ni aga üle kahe ja poole aasta ning jäigi seal pidama,“ meenutas Sooman.

„Ilmselt soovivad kõik, et finantsmaailma kollapsit ei tekiks, selle lootusega kaasneb aga ajaloost nähtu, et intresside kiiret langust ülearu oodata pole mõtet. Just viimase pärast soovitamegi oma rahaseisu hinnata mitte mõne kuu, vaid vähemalt paari aasta perspektiivis,“ lisas ta.