Klienditoe osakonna juht Alex Tšušenko

Alex Tšušenko

Milline on olnud sinu teekond Tallinna Lennujaamas?

Lennujaama meeskonnaga liitusin üle kuue aasta tagasi, mil asusin tööle erivajadustega reisijate teenindaja ametikohale. Selles rollis oli minu ülesanne pakkuda personaalset abi reisijatele, kes vajasid abi liikumisel reisiterminalis, näiteks ratastooliga reisijatele. See on vastutusrikas, aga ka väga palju positiivseid emotsioone pakkuv töö – just sinu abiga saavad kõik inimesed minna imelist maailma avastama! 2017. aastal avanes võimalus ettevõttes edasi liikuda ning ma liitusin VIP-teeninduse osakonnaga.

Koroonapandeemia alguses kandideerisin reisiterminali vahetusevanemaks, et olla terminali silmad-kõrvad ja hoolitseda selle eest, et kõik toimiks terminalis nii, nagu peab. Sel positsioonil töötasin kaks aastat ning praegusele, klienditoe osakonna juhi kohale jõudsin eelmise aasta septembris. Täna vastutan kolme meeskonna – erivajadustega reisijate teenindajate, klienditoe spetsialistide ja reisiterminali vahetusevanemate – igapäevase toetamise eest. Kindlasti toetab minu tänast tööd ka see, et olen neis kahes tiimis ise töötanud ning mõistan töö iseloomu, probleeme ja muresid. Koos meeskonnaga hoolitseme reisijate teekonna mugavuse eest ja töötame selle nimel, et meie lennujaam oleks jätkuvalt maailma parim ja koduseim.

Mis sulle oma töö juures kõige rohkem meeldib?

Mulle meeldib, et saan erinevatesse projektidesse panustada juba nende algfaasis. Saan kaasa mõelda ja kaasa rääkida ning tulevikus neid ideid reaalselt teostumas näha. Ma näen, kuidas minu abil on ja jääb meie lennujaam üheks Euroopa parimaks ning mismoodi ka iga väiksemgi detail on projekti õnnestumisel olulise kaaluga. Iga otsuse puhul vaatame tervikpilti ja lähtume reisijate vajadustest ning ootustest.

Mul on vedanud ja ma olen kokku puutunud ning koostööd teinud paljude suurepäraste kolleegide ja juhtidega. Olen neilt kõigilt palju õppinud ja tunnen end siin väga hoituna.

Kes võiks kaaluda Tallinna lennujaama tööle kandideerimist?

On ametikohti, kus tuleb ainult suhelda. On kontoripositsioone. On ka füüsilist tööd. Igaüks leiab siin endale sobiva ametikoha. Samas tasub meeles pidada, et lennunduses on ohutus prioriteet number üks, mis tähendab, et kõik siinsed töötajad peavad olema väga vastutustundlikud ning järgima erinevaid reegleid.

Minu soovitus – kui huvi on, tule! Siin on tõesti palju võimalusi!

Reisijateeninduse osakonna juht Olga Tamm

Olga Tamm

Milline on olnud sinu teekond Tallinna Lennujaamas?

Lennujaamas töötan juba 2010. aastast ning minu esimeseks ametikohaks oli reisijateenindaja. Reisijateenindaja peamised töökohustused on reisijate ja pagasi registreerimine ning dokumentide kontroll.

Kahe aasta pärast liikusin vahetusevanema ametikohale. Sellel positsioonil tuli hoolitseda, et kõik toimiks vahetuse kestel sujuvalt, mis tähendas piletiprobleemide lahendamist, laudade mehitamist, hilinemiste ja tühistamiste tõttu klientidega suhtlemist ja veel palju muudki.

2014. aastal alustasin tööd reisijate registreerimise teenindusjuhi asetäitja positsioonil ning 2018. aastal kandideerisin personalispetsialistiks, sest mul on erialane haridus personalijuhtimises. Personalispetsialisti ametist edutati mind personalipartneriks ja eelmise aasta detsembrist olen tagasi reisijateeninduse osakonnas, täites osakonnajuhi ülesandeid.

Mis sulle oma töö juures kõige rohkem meeldib?

Iga päev on tõeliselt erinev, pannes mind ja mu kolleege proovile. Nende väljakutsete ületamine on minu jaoks põnev.

Samas on meil teadmine, et meie tegevusest sõltub palju – meil on missiooniga töö –ning me ühendame Eestit maailmaga. See positiivne emotsioon, mida õnnelikud ja rahulolevad reisijad meisse süstivad, on hindamatu väärtusega ja just sellistel hetkedel mõistame, miks me seda tööd teeme.

Kes võiks kaaluda Tallinna lennujaama tööle kandideerimist?

Lennujaamas on oluline iga töötaja, tema panus ja pühendumine. Just seetõttu sobivad siia meeskonnamängijad – meeskonnana koostööd tehes jõuame kaugemale kui üksi pusides. Samas peab inimene ka ise olema piisavalt hakkaja ja lahendusi pakkuma – see on karjääriredelil edasiliikumise üks eeldus. Arenemisruumi ja huvitavaid ameteid on siin küllaga. Olen ettevõttes juba üle kümne aasta, aga igav pole siiani hakanud ning iga nädal õpin jätkuvalt midagi uut.

Personalijuht Anneli Lille

Anneli Lille

Miks Tallinna Lennujaam?

AS-i Tallinna Lennujaam töötajad asuvad üle Eesti – meil on lennujaamad lisaks Tallinnale veel Tartus, Pärnus, Kärdlas ja Kuressaares ning lennuväljad Kihnus ja Ruhnus. Meil on ema- ja tütarettevõtte peale kokku peaaegu 600 töötajat ja üle 150 erineva ametipositsiooni. Meie juures leivad töö väga erineva tausta ja haridusega inimesed igast Eestimaa nurgast.

Mis teeb meid eriliseks? Loomulikult lennujaama ainulaadsus – teist sellist võimalust Eestis pole. Meie tööl on ka väga selge tähendus. Startivaid ja maanduvaid lennukeid vaadates mõistad, miks sa siin oled – et anda oma panus Eesti ühendamisele maailmaga. Rohkem kui kolmandik meie töötajatest on lennujaamas töötanud üle kümne aasta ja meie töötajate hulgas on ka neid, kes on olnud meiega üle kolmekümne aasta.

Meil töötamine eeldab kõrget vastutustunnet ja meeskonnatööd – iga töötaja raamatupidajast õhusõidukite teenindajani mängib lennujaama igapäevases opereerimises väga olulist rolli. Toetame töötajate erialaste teadmiste ja oskuste kasvatamist, meie väärtuspakkumise pakett hõlmab muuhulgas nii ettevõtte-üleseid kui ka meeskonnasündmusi, tervise- ja sporditegevuse toetamist, omatoodete ja partnerite pakutavaid soodustusi. Vaatame regulaarselt üle töötasusid ja igal aastal tunnustame tublisid kolleege ning tõstame esile staažikaid töötajaid.

Kõik meie vabad ametikohad on alati avatud ka ettevõttesiseseks kandideerimiseks. Ametikohad, mis eeldavad eelnevat lennujaamas töötamise kogemust, täidame enamasti ettevõttesiseselt. See võimaldab meie tublidel kolleegidel täita erinevaid spetsialisti ametikohti nii oma osakonna piires kui ka teistes osakondades või hoopis spetsialistist juhiks kasvades.

Mitmed head kolleegid on vastanud küsimusele, miks nad on nii kauaks lennujaama jäänud, et lennunduses on see miski, mis paneb silma särama ja tekitab tunde, et sinu töö on oluline, et sa teed missiooniga tööd. Kui lennunduse köögipool huvitab ka sind ja sa tunned, et soovid anda oma panuse, siis soovitan kindlasti meie tööpakkumistel silma peal hoida.

Tule ja ühendame koos Eesti maailmaga!

Jaga
Kommentaarid