Statistikaameti juhtivanalüütiku Eveli Šokmani sõnul mõjutas indeksit jaanuariga võrreldes eelkõige hinnalangus puidutöötlemises, elektroonikaseadmete ning paberi ja pabertoodete tootmises. Samuti mõjutas indeksit hinnatõus elektri- ja soojusenergiaga varustamises ning elektriseadmete tootmises.

2022. aasta veebruariga võrreldes mõjutas indeksit enim hinnatõus toiduainete, puittoodete ja ehitusmaterjalide tootmises. Vastupidist mõju avaldas kütteõlide tootmise hinnalangus. Töötlevas tööstuses kokku oli hinnatõus 12,1%, sealhulgas toiduainete tootmises 21,0%.

Ekspordi hind tõusis enim elektrienergial

Ekspordihinnaindeks jäi veebruaris võrreldes jaanuariga samale tasemele. Kõige rohkem tõusid hinnad elektrienergial, rõivastel ning masinatel ja seadmetel. Kõige rohkem langesid hinnad mäetööstuses, pabertoodetel ja naftasaadustel. Võrreldes 2022. aasta veebruariga suurenes ekspordihinnaindeks 13,0%.

Impordihinnaindeks kasvas veebruaris võrreldes jaanuariga 0,3%. Enim tõusid hinnad elektrienergial, põllumajandussaadustel ning nahktoodetel ja jalanõudel. Hinnad langesid enim mäetööstuses, pabertoodetel ning rõivastel. Võrreldes 2022. aasta sama kuuga suurenes impordihinnaindeks 9,6%.