Selleks, et üks pealtnäha tavaline kauplusekett meile igapäevaselt vajalikke söögi- ja tarbekaupu jätkuvalt pakkuda suudaks, läheb lisaks kaupluse töötajatele vaja nii kompetentseid müügi- ja turundusinimesi, turva-, finants-, IT- ja klienditeenindusosakonda kui ka pädevaid juriste ning kinnisvaraeksperte. Samuti personaliinimesi, kes uusi kolleege värbavad. Maximas töötab professionaalne ja asjalik meeskond, kelle seas on ruumi ka uutele huvilistele.

Kui palju töötajaid on Maximal Eestis kokku ning kui suur osa neist on tavalistele poekülastajatele n-ö nähtamatud?

Maxima Eestis töötab umbes 3500 inimest ning suure töötajate arvu tõttu on see number pidevalt muutuv. Poekülastajatele on neist nähtavad umbes 1200–1500 inimest ehk jutt käib kauplusetöötajatest. Umbes 350 inimest töötab logistikakeskuses ning umbes 250 kontoris. Kokku on ettevõttes umbes 200 erinevat ametikohta. Kolm aastat tagasi kolisime kontoriinimestega uude ja kenasse Mustamäe kontorisse, kus mugavusest ja vajalikest ruumilistest ja tehnilistest võimalustest juba puudust ei tule.

Millistest osakondadest Maxima kontoripool koosneb ning millistele ametikohtadele Maxima oma kontorisse inimesi otsib?

Maxima struktuur on kõikides riikides üsna sarnane, kuid Eesti on eripärane selle poolest, et meil on flat-struktuur ning üks juhatuse liige, kellele alluvad üheksa osakonnajuhti: personali-, ostu ehk kommerts-, müügi-, turundus-, IT-, finants-, õigus-, tarneahela- ning logistikaosakond. Nende alla jäävad omakorda klienditeenindusüksus ja turvaüksus.

Huvitavaid töövõimalusi on Maximas igas osakonnas.

Huvitavaid töövõimalusi on Maximas igas osakonnas ning meile asuvad tööle ka paljud hakkajad inimesed kohe pärast kooli lõpetamist. Muuhulgas võiks esile tuua videoanalüüsi ehk videovalve üksuse, kus töö käib ööpäevaringselt. Igal töötajal on neli ekraani, mille abil nad erinevates poodides toimuvat jälgivad. Selline töö on kiirelt väljaõpetatav ning sobib ka noorematele inimestele esimeseks töökohaks. Samuti on ostu- ehk kommertsosakond esmaseks sammuks oma karjääri suunas paljudele noortele assistentidele, kes võivad tulevikus saada näiteks kategooriajuhiks. Maximas on igal kategooriajuhil oma kategooria – kes vastutab kosmeetika, kes puu- ja köögivilja eest jne.

Maxima turundusosakond on esimene töö karjääriredelil paljudele disaineritele, kellele avaneb hulk eneseteostusvõimalusi nii veebi- kui ka välimeedia suunal. Maxima töötab agentuuridega, kuid samas teeme palju ka enda meeskonnaga ära.

Maxima IT-osakonnas on põnevaid väljakutseid nii tarkvara kui ka riistvara poolel. IT-osakond vastutab nii meie äppide kui ka kassade töö eest. Osa kassadest on meie enda leiutatud, mitte kellegi teise poolt valmis tehtud.

Miks üldse töötada jaekaubanduse valdkonnas? Milliseid eneseteostus- ja karjäärivõimalusi Maxima oma töötajatele laiemas mõttes pakub?

Jaekaubandus on näidanud end kriiside ajal stabiilse tööandjana ning töökoha stabiilsus on inimestele oluline. Jaekaubanduses on võimalik erinevaid ameteid proovida ehk osakondade vahel liikudes karjääri teha ning nii ka Maximas tehakse. Töö jaekaubanduses on tempokas, otsuseid võetakse vastu kiiresti ning viiakse ka kiiresti ellu. Seda on nimetatud ülikooliks, sest taolist kogemust on väiksematest ettevõtetest raske saada. Kolm aastat Maximas töötamist võrdub ülikooliharidusega, see kogemus on võimas.

Kolm aastat Maximas töötamist võrdub ülikooliharidusega, see kogemus on võimas.

Maxima töötingimused on väga head – uuendusmeelne töökultuur, kus on vähe hierarhiat. Meil on hästi avatud, sõbralik ning inimesekeskne töökeskkond, kus on võimalik võtta vastutust ja osaleda erinevates tööprotsessides. Pole ülevalt alla kulgevat selget käsuliini ja suurt süsteemi, milles inimene on ainult ühe pisikese jupi eest vastutav. Maximas osaleb iga töötaja avarama pildi loomises. Meil on hästi tugevad juhid, kellelt on võimalik palju õppida. Pealegi on Maxima töötajatele uksed mujalgi valla ning meie juurest lahkuvad töötajad on väga hinnatud.

Maximast saad enam!

  • Tasuta lõunad kaupluste, tootmise ja logistikakeskuse töötajatele.

  • Kaugemalt tulijatele tasuta transport ja elukoht üürimajas.

  • Tervisetõendi hüvitamine suures osas ja tasuta vaktsineerimine.

  • Juba 12 aastat premeeritakse töötajate tublidest õppuritest lapsi.

  • Töötajate lapsed saavad Maximalt kingituse nii kooli minnes kui ka jõuludeks.

  • Saad oma ala eksperdiks tänu mentorlusprogrammile, sisekoolitustele ja täiendõppele.

  • Maximas on tugev ja toetav meeskond, poodides valitseb peretunne.



Jaga
Kommentaarid