Tarmo Tohver, Ida-Viru keskhaigla juht

Ida-Viru Keskhaigla juhatuse esimees Tarmo Tohver räägib haigla tööperet tutvustades, et praegu töötab seal üle 1300 inimese. Suurusele vaatamata on tegu ühtehoidva, ühtse organisatsioonikultuuriga meeskonnaga.

„Kollektiiv on väga mitmekesine. On töötajaid, kes sõidavad tööle ka kaugematest kohtadest kui Ida-Virumaa,“ märgib ta ning lisab, et eelkõige puudutab see arste – haigla kõige olulisemaid töötajaid, keda kogu aeg juurde otsitakse.

„Pingutame selle nimel, et meile tuleksid kindlasti residentideks ja tööle esmajoones need, kes on läinud siit Tartusse õppima. Arstiamet on tänapäeval sageli liikuv ning elu on näidanud, et saab elada ja töötada erinevates linnades,“ arutleb Tohver ning märgib, et loomulikult on Ida-Viru Keskhaiglasse oodatud ka praegu mujal tegutsevad arstid.

Pingutame selle nimel, et meile tuleksid kindlasti residentideks ja tööle esmajoones need, kes on läinud siit Tartusse õppima.

Tarmo Tohver

Õdede leidmise kohta saab Ida-Viru Keskhaigla aga edulugu jagada: pärast nõukogu otsust kutsuda juhatusse ka õendus- ja patsiendikogemuse juht liitus haiglaga mitukümmend uut õde.

Ent haigla vajab ka sootuks teistlaadse haridusega töötajaid, näiteks insenere ja IT-inimesi. Nende leidmiseks tehakse koostööd nii erinevate kõrgkoolide kui ka teiste haiglatega. Hea näitena võib tuua Ida-Virumaa Keskhaigla, Narva haigla ja Rakvere haigla baasil moodustatud radioloogiaspetsialistide ja bioanalüütikute tasemeõpe Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis.

Inseneride ja IT-spetsialistide leidmiseks ja koolitamiseks tehakse koostööd TalTechiga. Plaan on tekitada praeguse TalTechi Virumaa kolledži juurde võimalus minna IT-bakalaureuseõppest edasi meditsiinitehnoloogia magistriõppesse. Eriala on põnev ning tööd ja uusi võimalusi jätkub põlvkondadeks.

Kaasaegne ja laienev haigla

Ida-Viru Keskhaigla on kaasaegne haigla, mis üha ehitab ja laieneb. Vanimad palatid on praegu aastast 2013.

„Oleme Ida-Virumaal üks suurimaid tööandjaid, mis annab töökohale stabiilsuse. Meil on olnud võimalus oma töökeskkonda tugevasti paremaks muuta, tänu Euroopa Regionaalarengu Fondi toetusele oleme saanud remontida olemasolevaid ruume ja ehitada uusi hooneid koos kaasaegse tehnoloogiaga,“ tutvustab Tohver haiglat ning lisab, et hiljuti on valminud kaks uut tervisekeskust ja sisehaiguste kliinik.

Kuigi haigla üha edasi ehitamine on oluline, rõhutab juhatuse esimees, et kõige tähtsamal kohal on ikkagi töötajad.

Vanimad palatid on praegu aastast 2013.

„Ilma töötajateta ei ole võimalik teenuseid pakkuda. Kuna meditsiinitöötajaid napib igal pool, siis mõtleme pidevalt, kuidas kaasata uusi inimesi ja muutuda töötajatele atraktiivsemaks. Oleme sõlminud koostööleppeid kõrgkoolide ja keskkoolidega, et kaasata noori raviteenuste osutamisse. Hea meel on tõdeda, et eelmisel aastal liitusid meiega paljud uued meditsiinitöötajad. Töötajate õigused on hästi kaitstud ning me toetame nende arengut,“ räägib ta. Töötajate koolitamine kuulub samuti haigla prioriteetide hulka.

„Püüame töötajaid arendada vastavalt kehtivatele nõuetele. Meditsiinitöötajate jaoks on olemas vajalikud koolitused. Hetkel on meil valmimas uued klassid ja õppepalatid, kus saame koolitusi läbi viia. Võimaldame töötajatele taseme- ja täiendõppel osalemist,“ selgitab Tohver ning lisab, et ka palkade üle Ida-Virumaal ei kurdeta.

20. sünnipäev toob suure konverentsi

Haigla 1300 töötajat jagunevad erinevate üksuste vahel, kuid Tohveri sõnul on kokkukuuluvustunne siiski täiesti olemas. Lisaks koolitustele on ka iga-aastased traditsioonilised üritused, mis kogu tööpere kokku toovad.

„Koroonapandeemia on mõjutanud meie kokkusaamisi, kuid eelmisest aastast oleme taas käivitanud ühised kokkusaamised, nagu jõulupidu, vabariigi aastapäev ja naistepäev. Sel aastal on tulemas väga erinevaid sündmusi, osaleme ka kogukonna korraldatavatel laatadel ja infopäevadel. Keskhaigla saab tänavu 20-aastaseks ning me korraldame sel puhul konverentsi koos piduliku õhtuga,“ räägib Tohver ning lisab, et haiglatöö pole mitte ainult kõrge missiooniga, vaid ka väga stabiilne, sest vajadus raviteenuste järele ei vähene.

Jaga
Kommentaarid