Tallinna Sadama juhatuse esimehe Valdo Kalmu sõnul on Tallinna Sadam seadnud eesmärgiks tuua linn sadamasse. „See tähendab ajaloolist läbimurret, millega loome üha enamatel Vanasadama aladel linnakodanikele ja meid külastavatele turistidele võimaluse veeta kvaliteetaega kesklinnas mere ääres. See on linn oma parimal kujul- mitmekülgne uudne külalislahke koht, mis pakub mõnusat ajaveetmist põnevas linnaruumis, aga ka silmapaistva arhitektuuriga hoonete külastuselamust. Meritsi saabujale on see pilkupüüdev värav Eestisse ja maalt minejatele sõbralik värav maailma.“

Tallinna Sadama ootus konkursil osalevatele arhitektidele on, et hoonekompleks ja sellega piirneva avaliku linnaruumi arhitektuurilahendus oleks esinduslik, terviklikult projekteeritud, keskkonnasõbralik ning vastaks kõikidele nüüdisaegse linnaruumi nõuetele. Arhitektuurse lahenduse kavandamisel tuleb arvestada, et Vanasadama näol on tegemist Eesti kõige olulisema mereväravaga, mille kaudu liigub aastas üle 10 miljoni inimese.

A-terminali detailplaan

A-terminali kvartali arhitektuurivõistlus on avalik ja anonüümne ning toimub kahes etapis. Esimeses etapis valib žürii ideekonkursi osalejate varasemalt teostatud tööde põhjal välja kuni 10 osalejat, kellel esitatakse ettepanek esitada ideekavand. Teises etapis hinnatakse esitatud ideekavandeid ja valitakse välja ideekonkursi võitja. Tallinna Sadam maksab igale teises etapis vastavaks tunnistatud osalejale tasu summas 8000 eurot.

Ideekonkursi esimese etapi dokumentide esitamise tähtaeg Riigihangete registri kaudu kestab kuni 14.04.2023 kella 12.00-ni.

Ideekonkursi „A-terminali kvartali arhitektuurivõistlus“ korraldamise ja ideekonkursi võitjaga sõlmitava hankelepingu raames teostatavaid projekteerimistöid kaasrahastatakse Euroopa Liidu poolt Euroopa Ühendamise Rahastu projekti raames.