Suhkruingel keskendus pagari- ja kondiitritoodete müügile ning tegutses Tallinnas Noblessneris. Ettevõtte osaniku ja juhatuse liikme Kertu Lukase sõnul said ettevõttele saatuslikuks viimase kolme aasta keerulised olud.

„Ühest küljest see hakkas sealt koroonaajast peale ja lõppes sellega, et tänu inflatsioonile läks kogu tooraine nii kalliks, et meie jaoks muutus tootmine sellisel kujul natuke nagu mõttetuks. Elektrihinnad ja kõik oli nii kallis, et ühel hetkel tekkis olukord, kus me oleks pidanud hakkama ekleere müüma kuue euroga või üldse mitte tegema seda,“ kirjeldas Lukas.

Otsus just nüüd Suhkruinglile joon alla tõmmata tehti põhjusel, et firma oli võlgu ka üürileandjale. Omavahelise kokkuleppe järgi võttis too Suhkruingli pinna üle ja hakkas seal ise tegutsema. Lukase sõnul ei paistnud ka mujalt tegevuseks sobivat pinda ning kolimine oleks tähendanud veel täiendavaid investeeringuid. Ta ütles, et kuigi oli mõtteid äritegevuse ümberkorraldamisest, saadi aru, et firmaga Suhkruingel jätkata pole mõtet, sest vana taak oleks kaasa tulnud.

Loe pikemalt Geeniusest.