Korralik tugisüsteem

Õpetajaamet ei ole kindlasti meelakkumine, vaid on kahtlemata raskem kui mõni teine. Arte gümnaasiumi direktor Sirje Ebral teab seda hästi ja on seetõttu hoolt kandnud selle eest, et uuel õpetajal oleks olemas korralik tugisüsteem, mis aitab tal koolielu tõusude ja mõõnadega toime tulla. „Eelmisel aastal töötasime välja uue kolleegi toetamise juhendi, mille koostamisse andis panuse kogu kooli meeskond. Soovisime oma kogemuse põhjal paika panna meetmed, mis aitavad uuel inimesel võimalikult kiiresti jalad alla saada,“ räägib direktor Ebral.

Juhend näeb ette, et kõiki uusi tulijaid ootavad lisaks toredatele kolleegidele ees ka inimesed, kellega rõõme ja muresid jagada. „Esiteks aitab uutel õpetajatel kohaneda meie arendusjuht, kes tutvustab neile meie organisatsioonikultuuri, reegleid ja tavasid ning teeb vajadusel ka väikse sissejuhatuse õpetajaametisse. Lisaks saab iga uus õpetaja enda kõrvale ka n-ö erialase juhendaja, kes just ainealast nõu ja tuge pakkuda suudab. Kuna meile tuleb inimesi väga erinevatelt elualadelt, siis on sageli vaja tuge näiteks hindamise valdkonnas ja aine- või töökavade ülesehituse osas.“ Lisaks neile kahele nõustavad ja toetavad õpetaja igapäevast tegevust õppejuhid. Keerukate olukordadega aitavad klassis toime tulla tugispetsialistid (psühholoog, sotsiaalpedagoog, HEV-koordinaator).

Arte gümnaasium asub värskelt renoveeritud majas, mis valmis 2022. aastal.

Direktor Ebral ei tee saladust sellest, et õpetaja läbipõlemine saabub sageli väga kiiresti. Esimesed sümptomid avalduvad tavaliselt juba kolm kuud pärast tööga alustamist. Just sellepärast ongi Arte gümnaasium pannud suurt rõhku koostööle ja üksteise toetamisele.

Õpetajaameti keerukusest räägitakse pidevalt. Selle varju jääb siiski ka väga palju head, nagu näiteks igapäevased positiivsed emotsioonid tööst noortega ning lisavõimalused, mida saab pakkuda ainult töökoht koolis.

„Üks aspekt, millest tõesti vähe räägitakse, on see, et kool annab ju inimesele võrreldes ükskõik millise teise ametiga päris palju vabadust. Esiteks on õpetajal tööpäev lühem kui enamikus ametites (7 tundi). Vajadusel võimaldame tunniplaanis kontakttunnivabu päevi ja kaugtööd. Õpetaja puhkus on 56 päeva ja alati suvel. Lisaks on õppeaasta jooksul veel nelja nädala jagu vaheaegasid, mil võimaldame paindlikku tööaega.“

Koolimajas on olemas kõik, millest õpetaja oma töökeskkonnas unistada võiks.

Uhiuus maja ja kõik muu, mida oskad tahta

Arte gümnaasium asub värskelt renoveeritud majas, mis valmis 2022. aastal. Koolimajas on olemas kõik, millest õpetaja oma töökeskkonnas unistada võiks.

„Oleme koolimajas loonud võimalused kaasaegse õpikäsitluse rakendamiseks. Näiteks on paljud klassiruumid lükandustega, mis tähendab, et vajadusel võib õpetaja klassi avada ja ka koridori õpikeskkonnaks muuta. Meil on väliterrassid õuesõppeks, aatrium, amfiteater, loenguruum koostöiseks õppimiseks. Klassiruumid on varustatud digivahenditega, neist enamik puutetundliku monitoriga.“

„Tänu renoveerimisele ja nutikale majandamisele on kool jõudnud olukorda, kus saame õpetajale pakkuda kaasaegseid õppevahendeid, võimalusi täiendkoolituseks jm enesearenduseks. Koolitame õpetajaid hea meelega, kellegi koolitussoovi tagasi ei lükka,“ lisab direktor.

Arte gümnaasiumis panustatakse palju sportlikesse tegevustesse. Kaasaegne spordikompleks on meie õpetajale kasutamiseks soodustingimustel (saunaga ujula, jõusaal, aeroobikasaal, ronimisseinaga võimla, staadion jne).

Kaasaegset spordikompleksi saavad õpetajad kasutada soodustingimustel.

Kui…

tunned puudust tähendusega, mõtestatud elust, kui sinus on valmisolek panustada ühe mitmekülgse ja arenguvõimelise kooli ellu ja tegemistesse, soovid olla abistavaks ja toetavaks kaaslaseks põneval teekonnal nii kolleegidele kui õpilastele, siis Arte koolipere ootab uuest õppeaastast positiivse ellusuhtumisega ja hea pingetaluvusega bioloogia, geograafia, füüsika, matemaatika, kehalise kasvatuse õpetajat, eripedagoogi ning klassiõpetajat.

Sobival kandidaadil on olemas või omandamisel vastav kõrgharidus ning talle meeldib:

  • toetada lapsi ümbritseva elu mõistmisel,

  • olla tähelepanelik ja hooliv laste ning kolleegide suhtes,

  • olla valmis meeskonnatööks ja edasiseks professionaalseks arenguks,

  • areneda koos loominguliste inimestega.

Kandideerimisdokumendid ja motivatsiooni kiri saada aadressil kool@arte.edu.ee.

Jaga
Kommentaarid