„Praegune ettevõtlusmaastik on restoraniäri edukaks toimimiseks väga keerulises olukorras.“
„Kui kütte ja elektri hind tõuseb, tõuseb ka tooraine hind. Lõpuks sa ei saa lihtsalt enam hakkama.“
„Elekter ja kõik oli nii kallis, et oleksime pidanud hakkama ekleere kuue euroga müüma või seda üldse mitte tegema.“
„Hullud on need inimesed, kes selles vallas läbi löövad. Riskid ja sisenemishind on meeletu, õnnestumistõenäosus väga väike.“
„Ma olen arvamusel, et praegu lähevad kinni kohad, mille omanikel on tekkinud sektoris tegutsemisest väsimus.“
Nii ütleb Reval Café asutaja ja tegevjuht Rene Treifeldt. Viimase poolaasta jooksul jäädavalt uksed sulgenud toitlustuskohtade sotsiaalmeediakontode postitused on dramaatilised. Ajakirjanikele vastatakse lakooniliselt, et äri ei olnud enam jätkusuutlik. Koroonalained suutsid need ettevõtted üle elada, kuid läbivalt kinnitatakse, et viimase aasta hinnatõusud tegid ellujäämise võimatuks.