Ameerika Ühendriikides Põhja-Carolinas asuv pank sõlmis lepingu, et osta kõik SVB hoiused ja laenud. Kokku 72 miljardi dollari suurused varad saab First Citizens kätte 16,5 miljardi dollari suuruse allahindlusega.

USA regulaatori FDIC (Federal Deposit Insurance Corp) kätte jääb veel ligikaudu 90 miljardi dollari väärtuses väärtpabereid ja muid varasid. Hinnanguline SVB pankroti kulu FDIC-le jääb ligi 20 miljardi dollari kanti, kuid täpne summa veel selgub, teatas regulaator.

„See on olnud märkimisväärne tehing koostöös FDIC-ga, mis peaks tekitama usaldust pangandussüsteemi vastu,“ ütles First Citizens'i tegevjuht Frank Holding Jr. avalduses.

First Citizens ütles, et ta võtab üle pankrotistunud panga hoiused ja SVB 17 senist filiaali. Klientide kontode osas ei toimu otseseid muudatusi.

First Citizens, mis nimetab end riigi suurimaks perekonna kontrolli all olevaks pangaks, on viimastel aastatel olnud üks suurimaid raskustes olevate pankade ostjaid, märgib Financial Times.

Silicon Valley Banki kokkuvarisemine oli USA ajaloo suuruselt teine pangakrahh alates 2008. aastast.

First Citizens BancShares aktsiad on USA eelturul kerkinud 12% ning jõudnud 653 dollarini. Veel 2023. aasta alguses maksid aktsiad 751 dollarit.