Siiski on raske välja selgitada, millised on tegelikud trendid. Kiire otsing võib anda mulje, et uudsed tehnoloogiad, nagu VR ja blockchain, muudavad tööstust juba lähikuudel. Kuigi nende potentsiaal on vaieldamatu, on tegelik pilt palju nüansirohkem. Lisaks unustavad paljud kokkuvõtted olulisemad ja reaalsemad trendid, kuna nad usuvad, et trendid peavad olema glamuursed, uudsed või kõrgtehnoloogilised. Turvalisem mängimine ei kõla nii põnevalt kui krüptoraha, kuid see on olulisem ja pakilisem.

Järgnevalt vaatame, millised veebimängurite trendid võivad 2023. aastal tegelikult võimu haarata, ning püüame välja selgitada, millised on tõeliselt olulised suunad online-kasiinode ja spordiennustusportaalide jaoks.

Krüptorahad

Krüptorahad, nagu Bitcoin, Ethereum ja Dogecoin, võivad täiendada klassikalisi valuutasid ja isegi asendada neid teatud juhtudel. Siiski peaksid veebioperaatorid enne krüptoraha maksevõimaluse pakkumist klientidele mõned asjad meelde tuletama.

Krüptorahade põhilubadus on anonüümsus: krüptorahanduse tehinguid ei ole võimalik jälgida (või vähemalt on see väga raske), mistõttu sobivad need kasutajatele, kes soovivad veebis jääda varjatuks. Kuigi see on samm suurema andmekaitse poole, on see vale samm veebimängurite jaoks. Nõude tunne-oma-klienti (KYC) kohaselt peavad veebikasiinod ja spordiennustusportaalid koguma klientide kohta teatud teavet nende enda kaitseks ja korruptsiooni vältimiseks. See nõue on vastuolus krüptorahade anonüümsusega.

Lisaks, kuigi krüptorahad muutuvad üha populaarsemaks, pole need veel täielikult peavooluks saanud. Praegu ei ole paljud veebikasiinod ja kihlveokontorid majanduslikult jätkusuutlikud, et lisada oma rakendustesse krüptoraha maksevõimalusi. See tähendab, et hasartmänguoperaatorid ei pea praegu liiga palju muretsema, kuidas krüptoraha anonüümsuse küsimust lahendada.

Virtuaal- ja liitreaalsus (VR/AR)

10 aastat tagasi rõõmustas enamik kasutajaid selle üle, et mobiilsed hasartmängud üldse olemas on. Sellest ajast alates on digitaalsete kogemuste ootused oluliselt tõusnud, samuti ka kasiino- ja spordiraamatute rakenduste kvaliteet.

Facebook/Meta teatas, et loob Metaverse, mis tõstis VR/AR veelgi esile ning jätkab suurema sukeldumuse juhtimist mängudes. Mõned kasiinod, näiteks PokerStars, pakuvad juba VR-tooteid. Paljud VR-i pakutavad funktsioonid, nagu žestide jäljendamine, 3D-avatarid ja reaalajas interaktsioonid, tähendavad, et digitaalne pokkerikogemus sarnaneb nüüd palju rohkem reaalsele.

Siiski on VR/AR jaoks sisenemisbarjäär kõrge, kuna kliendid vajavad nende funktsioonide kogemiseks juurdepääsu kallitele ja võib-olla mõnevõrra keerulistele peakomplektidele. Sellepärast jätkub VR/AR aeglaselt arenev trend online-hasartmängude valdkonnas.

Panustamine e-spordile

E-spordi ennustamine on spordipanustajate jaoks murranguline võimalus, kuna võimaldab uusi andmepõhiseid kliendikogemusi, täpsemat ennustamist ning suuremaid võimalusi mängu käigus panustamiseks. Kuigi e-spordi ennustamine oli sel aastal suur online-hasartmängude trend, ollakse pigem skeptilised, kas see jätkab kasvu ka 2023. aastal. Kuigi FIFA-l põhinevate mängude ennustamine oli näiteks pandeemia ajal vägagi populaarne, ei olnud teised mängud, nagu DOTA 2, nii edukad. Spordiennustajad ei tunne tihtipeale ennast e-spordi ennustamise suhtes sama mugavalt, kuna nad on arvutitel põhinevate mängude aususe suhtes kahtlustavad. See nägemus võib muidugi muutuda, kui antud tehnoloogia mõistmine suureneb.

Kaasaskantavad seadmed ning aksessuaarid

Nutikellad muutuvad aina populaarsemaks, ükskõik kas neid kasutatakse tervisliku seisundi jälgimiseks, sõnumite saatmiseks või mängimiseks. Need muutuvad ka järjest võimsamaks. Seetõttu pole üllatav, et see uus seadmeklass leiab rohkem kasutust ka hasartmängutööstuses, kus mõned suuremad mängutootjad juba pakuvad Apple'i kelladele erinevaid slotimängu rakendusi.

Operaatorite eelised on ilmsed. Nutikell on kasutaja kehale lähemal kui nutitelefon ning seega on tõenäolisem, et kasutaja mängib mänge impulsiivselt (näiteks järjekorras seistes). Praeguste kandeskiirendavate seadmete disain muudab mängukogemuse mobiilist atraktiivsemaks, kuna mängijad näevad ainult mängu jaoks vajalikku teavet, ilma et neid häiriksid liiga paljud nupud.

Teisest küljest on hasartmängurakendused kandeskiirendavatel seadmetel nišitoode ja kasutajad pääsevad erinevatesse välismaa kasiinodesse ja kihlveokontoritesse siiski tõenäolisemalt arvuti või mobiiliga. Lisaks on nii palju erinevaid opsüsteeme peale watchOS-i ja WearOS-i, et hasartmänguoperaatoritel on raske kõigile alternatiive kavandada. Isegi ühe tootja individuaalsed mudelid erinevad suuresti üksteisest: mõnel on ümmargune ekraan, teisel nurgeline, on mehaaniliste ja digitaalsete kuvamiselementide hübriide.

Mikropanustamine

Varem keskendus spordiennustus peamiselt suurtele tulemustele. Milline meeskond võidab turniiri? Millised on favoriidid ja nende võidukoefitsiendid? Kui palju väravaid lööb meeskond mängu jooksul? See vorm hakkab aga kiiresti muutuma ja kaotab maad mikropanuste kasuks, mis on seotud väikeste sündmustega mängu käigus, nagu järgmise värava lööja, järgmise nurgalöögi saaja või järgmise punase kaardi saaja ennustamine.

Kuna mikropanuste arv ühes mängus on tohutu, on raske manuaalselt kõiki tulemusi jälgida. Seetõttu kasutavad paljud online-hasartmängufirmad tulemuste otsustamiseks ja jaotamiseks tehisintellekti, mis muudab mikropanuste pakkumise kalliks. Miksündmuste valimine, millel panustamiseks on mõtet, ja nende vahel valimine, millest loobuda, on oluline, kui online-sportiennustusfirmad soovivad tõesti sellest trendist kasu saada.

Tärkavate trendidega kaasa liikumine

Online-hasartmängufirmadele on oluline trendidele reageerimine ning nendest kasu lõikamine. See tähendab hinnata, kuidas iga trendi saaks tõlgendada omadusteks, mis on lõppkasutajatele kõige mõistlikumad, ja katsetada mitte ainult seda, kas uued omadused töötavad, vaid ka seda, kas need on tõeliselt kasulikud. Tõenäoliselt pole kõige targem iga uue moeröögatusega kaasa joosta, kuid uuendustel silma peal hoidmine on nende ettevõtete jaoks ülioluline.

Tähelepanu! Tegemist on hasartmängu reklaamiga. Hasartmäng pole sobiv viis rahaliste probleemide lahendamiseks. Tutvuge reeglitega ja käituge vastutustundlikult!

Jaga
Kommentaarid