Cybernetica personalijuht Helena Jõgi ütleb, et just Cyberneticas on loodud nii X-tee, internetihääletuse kui ka Smart-ID tehnoloogiad ning Maksu- ja Tolliameti infosüsteemid. Lisaks viiele äriüksusele on Cyberneticas oma teadusinstituut, kus tehtud teadustöö on aluseks Cyberneticas loodud tehnoloogiatele.

Helena, millised on need inimesed, kes Cyberneticas töötavad?

Meie juures töötavad väga võimekad tarkvaraarendajad, teadlased ja infoturbe tippspetsialistid – inspireerivad ja targad inimesed, kellelt on palju õppida. Cyberneticas on võimalik teha karjääri kõigis tehnilistes IT rollides, alustades äri- või süsteemianalüüsist ja lõpetades tarkvara kvaliteedi testimisega. Cybernetica on tegutsenud üle 25 aasta, pea 20% meie töötajaskonnast on olnud meiega üle 20 aasta. Väärtustame Cyberneticas ka õppimist ja akadeemilise hariduse omandamist – pidevalt on umbes 20% töötajatest omandamas akadeemilist kraadi. Meie meeskond on viimastel aastatel muutunud üha rahvusvahelisemaks.

Mis muudab Cybernetica oma valdkonnas oluliseks tööandjaks?


Kindlasti eristub Cybernetica pikaajalise e-riigi elutähtsate süsteemide ehitamise kogemusega. Meie soov on teha digiteenused inimestele turvalisemaks ja paremini kättesaadavaks. Töötajad on olulise aspektina välja toonud ka selle, et Cyberneticas on võimalik osaleda ulatusliku ühiskondliku mõjuga projektides, ning ma tunnetan, et meie töötajatel on selles vallas tugev missioonitunne. Eestis ei ole palju ettevõtteid, kus lisaks ärisuundadele on võimalik teha karjääri ka krüptograafia- ja infoturbealastes teadusuuringutes.

Millised on need väljakutsed, mida Cybernetica pakub?

Keskendudes e-riigi lahendustele, on Cyberneticas võimalik ehitada keerukaid süsteeme, mis aitavad inimestel kümnetes riikides üle maailma kasutada digiriigi võimalusi. Näiteks on just Cyberneticas loodud Smart-ID-s kasutatav patenteeritud SplitKey tehnoloogia, millel on täna üle kolme miljoni kasutaja. X-teel põhinev Unified Exchange Platform (UXP) avab samas paljudele riikidele võimaluse pakkuda kodanikele olulisi e-teenuseid ja muuta valitsusasutuste töö efektiivsemaks, säästes aega ning raha.

Kuidas toimub Cyberneticas karjääri tegemine?

Cyberneticas saab karjääriteel liikuda nii vertikaalselt kui ka horisontaalselt. Tarkvaraarenduse positsioonidel on edasiliikumine oskuste ja kogemuste kasvades loomulik. Näiteks on nooremprogrammeerijal võimalik liikuda pärast programmeerija tasemele jõudmist edasi kas vanemprogrammerija rolli või juba noorem-tarkvaraarhitektiks. Teadusinstituudis on meie noored teadlased alustanud karjääri teadusassistendina ning liikunud teaduri või turvainseneri positsioonidele. Horisontaalset liikumist võimaldab meie ärisuundade mitmekesisus – kui töötaja otsib uut väljakutset, on võimalik vahetada projekti või ka osakonda.

Mis peaks inimesel olema, et ta sobiks Cyberneticasse tööle?

Ma arvan, et teatav uudishimu pidevalt juurde õppida ja ka hea kohanemisvõime on Cyberneticas tervikuna väga olulised rollist olenemata. Me eeldame iseseisvust ja julgust – kui märkad, et midagi võiks töötada tõhusamalt, siis oled teretulnud seda ütlema ning välja pakkuma ideid, kuidas protsesse paremaks muuta. Ootame ka aktiivseid mõtlejaid – inimesi, kes tahavad e-riigi tehnoloogiate arengus kaasa lüüa ja näitavad üles initsiatiivi. Otsime inimesi, kes näevad keerulistes ülesannetes või tehnilistes probleemides väljakutset. Sageli on vaja mõelda kastist välja ning tulla mugavustsoonist välja.

Millised on Cybernetica tööaeg ja töötingimused?

Cybernetica tööaeg on paindlik – võib öelda, et meil on tugev töökultuur ning sageli ka iseendale kõrged nõudmised, ent paindlik graafik. Töötajal on võimalus kujundada oma tööaega lähtuvalt meeskonna ja iseenda rütmist ning eelistustest. Tänapäevale omaselt on võimalik teha kaugtööd kodust või teisest riigist. 20% meie töötajatest töötab osakoormusega. Cybernetica väärtustab töö- ja eraelu tasakaalu. Meie jaoks on olulised head inimestevahelised suhted – kultuur toetab avatud suhtlemist ja arutelu. Meil toimub meeskondades majasiseseid koosviibimisi ja ühiseid väljasõite, samuti tähistame üle-ettevõtteliselt olulisi tähtpäevi.

Milliseid töötajaid hetkel enda juurde otsite?

Hetkel otsime oma projektidesse Java arendajaid, analüütikuid, turvainsenere, DevOps-spetsialiste ja projektijuhte. Samuti on meie juures võimalik teha infoturbe- ja krüptograafia-alast teaduskarjääri. Suveks on meiega liitumas ligikaudu 20 praktikanti, kes asuvad oma esimesele töökohale meie arendusmeeskondade liikmetena.

Kuhu on Cybernetica hetkel ettevõttena liikumas?

Cybernetica eesmärk on laieneda edasi uutesse riikidesse ja aidata neil digitaliseeruda. Soovime olla valitsusasutuste usaldusväärne partner, kelle loodud lahendused on turvalised ja tulevikukindlad. Tööandjana soovime endiselt pakkuda tarkadele ja motiveeritud spetsialistidele võimalust olla osa väljakutsuvast tööst, areneda, õppida ning ehitada tehnoloogiaid, mis teevad inimeste elu kogu maailmas mugavamaks.

Vaata lisaks: www.cyber.ee

Jaga
Kommentaarid