Kolm venelast ja üks šveitslane aitasid Putini vanima tütre ristiisal Rolduginil hoiustada aastatel 2014-2016 Šveitsi pangakontodele miljoneid franke, vahendab Reuters.

Mehed, kelle nimesid ei tohi Šveitsi seaduse järgi avaldada, mõisteti Zürichi kohtus seitsmeks kuuks tingimisi vangi.

Šveitsi pangad on kohustatud keelduma või lõpetama ärisuhted, kui on kahtlusi lepingupartneri identiteedi kohta.

Neli pankurit aitasid Rolduginil opereerida kaht pangakontot Gazprombanki Zürichi harukontoris, läbi mille voolas miljoneid franke, piisavat kontrolli läbi viimata, leidis kohus.

Prokuratuur väitis, et mehed ei teinud piisavalt raha tegeliku omaniku identiteedi kindlaks tegemiseks ja oli ebatõenäoline, et Roldugin oleks olnud tegelik omanik.

Prokurör Jan Hoffmanni sõnul käib jutt umbes 30 miljonist Šveitsi frangist (vastab praegu umbes samale summale eurodes).

Seda hoolimata sellest, et Šveitsis sanktsioonide all olev tšellist ei ole mingit äritegevust registreerinud. Roldugin ütles tollal ise ajalehele New York Times, et ei ole kindlasti mingi ärimees ega oma miljoneid.

„Kõik tõendid on selle vastu, et Roldugin oleks olnud vara tegelik omanik,“ ütles Hoffmann varasemal istungil kohtus. „Pankurid ei ole järginud reegleid ja neid tuleb seetõttu karistada.“