Millega EY Eesti tegeleb?

EY Eesti auditiosakonna partner Olesia Abramova ütleb, et ettevõtte missiooniks on ei vähem ega rohkem kui maailma muuta, loomulikult paremuse poole.

„EY eesmärk – luua paremini toimivat töömaailma – selgitab, miks me organisatsioonina eksisteerime, ja annab igapäevasele tegevusele sügavama tähenduse. Selle eesmärgiga püüame ehitada paremat töömaailma mitte ainult oma klientidele, vaid oma inimestele ja isegi laiemalt – oma kogukondadele. Ja me aitame kaasa parema töömaailma loomisele just peamiselt oma tööga, pakkudes oma klientidele professionaalseid teenuseid ja nõustamist.“

Kuidas selliste teenustega maailma muudetakse?

„Kui mõtleme auditi peale, siis tegelikult müüme me ettevõtetele läbipaistvust,“ selgitab Olesia, „me müüme usaldust.“ Finantsmaailma läbipaistvus tagabki selle, et investorid ja äripartnerid saavad tänu kvaliteetsele auditile ettevõtet usaldada. Teiselt poolt maksuvaldkond – konsultatsiooniteenus aitab oma äritegevust optimeerida ja reaalselt paremaid otsuseid vastu võtta. Kõik ikka selleks, et maailm toimiks natuke efektiivsemalt, natuke paremini.

„Oleme muutuste agendid ja kübergurud. Jõudluse parandajad ja probleemide lahendajad. Andmeteadlased ja kasvuhäkkerid. Riskijuhid ja enesekindluse tõstjad.“

Meie konsultatsiooniteenused aitavad luua paremat töömaailma, muutes ettevõtteid inimeste, tehnoloogia ja innovatsiooni abiga. Osaleme tervishoiu, hariduse, sisejulgeoleku, transpordi, energeetika, panganduse ja muude sektorite suuremahulistes organisatsiooni ümberkujundamise projektides, töötame ulatuslike, oluliste ja väljakutseid pakkuvate projektide kallal koos avaliku sektori asutuste ja suurettevõtetega Baltikumis ning kaugemal.

Strateegia ja tehingute osakonnas kasutatakse ära meie globaalset ühenduvust ja ulatust, kujundades samal ajal ümber äri ökosüsteeme.

Maksunõustajad aitavad kohalikel ja ülemaailmsetel klientidel navigeerida keerulises ja muutuvas maksumaailmas, pakuvad värskeid vaatenurki, mis aitavad strateegiat juhtida ja toetavad kliente teadlikumate ärilahenduste loomisel.

Globaalsed vastavus- ja aruandlusteenused ehk lihtsamalt öeldes raamatupidamisteenus pakub ettevõtetele võimalust osta sisse kõikvõimalikud tegevused seoses raamatupidamisega alates palgaarvestusest kuni finantsjuhi ametikohani.

Kes EY Eestis töötavad?

Kui Eestis alustati paarikümne inimesega, siis tänaseks töötab siin juba üle 150, Baltikumis ligi 900 ja globaalselt enam kui 300 000 inimest. Olesia sõnul on paljudel töötajatel finantstaust, aga üha enam tuleb inimesi IT-sektorist. „Võtame tööle inimesi, kelle silmad säravad – kes reaalselt tahavad maailma muuta, midagi suurt ära teha ja samal ajal teisi aidata,“ räägib Olesia. Tihti saavadki määravaks väärtushinnangud – kui inimese ja ettevõtte vaated ühtivad, kujuneb ka töösuhe edukaks.

„Me pakume midagi rohkemat kui traditsiooniline karjäärikogemus ja arendame tulevasi tippjuhte – selliseid, keda maailm vajab. Me ei keskendu sellele, kes sa praegu oled, vaid sellele, kes sinust võiks saada. Kasutage oma potentsiaali realiseerimiseks meie ülemaailmset ulatust, meie tehnoloogiat, meeskondi ja kultuuri.“

EY Eestis on ambitsioonikad ja võimekad inimesed, kes on suunatud karjäärile. Töötaja keskmine vanus jääb 20ndatesse, paljud tulevad otse koolipingist. Juhina saab Olesia aru, et üks suurimaid väärtusi, mida noorele pakkuda, on väga laialdane kogemus, millega on võimalik toime tulla igas eluvaldkonnas. Leidub muidugi ka vanemaid inimesi, nemad tulevad juba väga konkreetse plaaniga ning teavad täpselt, mida saavutada tahavad.

Töötempo on intensiivne ja auditisektoris teatavas mõttes hooajaline, sellega tuleb arvestada. Intensiivsuse võtab aga Olesia kokku hoopis positiivselt: „Intensiivsus tähendab seda, et töö juures on stabiilselt põnev!“ Kusjuures kõige olulisem polegi see, mida inimene on õppinud – hea haridus ei korva vildakaid väärtushinnanguid. Siia satuvad inimesed, kes mõistavad, et lisaks haridusele on karjääri arendamisel väga tähtis töökoha ja valdkonna valik.

Miks valida EY Eesti?

„Kui küsida inimestelt, mis neile meie ettevõttes kõige rohkem meeldib, siis kahtlemata on vastuseks inimesed,“ ütleb Olesia. Jah, inimesed ei lähe inimeste pärast ära. Kolleegid on alati toetavad ja sõbralikud, probleemsetest olukordadest saadakse üle koos.

„Meie põhiväärtused on keskendunud inimestele, tugevale koostööle ja aususele. Ja need väärtused pärinevad inimestelt, kes näitavad üles ausust, austust, meeskonnatööd ja kaasatust. Inimesed, kellel on energiat, entusiasmi ja julgust juhtida, ning inimesed, kes loovad suhteid õigete asjade tegemisel. EYs anname oma inimestele õige mõtteviisi ja oskused, et navigeerida edasises, saada transformatiivseteks juhtideks, keda maailm vajab, püüelda sama ainulaadse karjääri poole kui nad ise on ja luua päris enda erakordne EY kogemus.“

Väga hinnatakse paindlikkust ja suuri võimalusi rahvusvahelisel areenil. Kuna tegu on globaalse ettevõttega, siis leiab selle kontoreid peaaegu igast suuremast linnast. „Põhimõtteliselt on nii, et kui soovid välismaale tööle minna, siis vali riik välja ja paari kuuga on sul seal töökoht olemas,“ kirjeldab Olesia ja lisab, et nende kontoris on mitmeid näiteid julgetest, kes sellist võimalust reaalselt kasutanud on. Mindud on nii Šveitsi, Austraaliasse, Ameerikasse kui ka Kanadasse jne. Samuti lisandus just hiljuti EY inimestele Baltikumis võimalus teha kaugtööd kuni 30 päeva aastas ükskõik millises Euroopa Liidu või Euroopa Majanduspiirkonna riigis. Reisida saab ka Eestis töötades, sest töötajate arengusse panustatakse pidevalt. Rahvusvahelised koolitused ja inimeste pidev areng on EYs kindlasti üks prioriteet.

„Investeerime oma inimeste oskustesse ja õppimisse rohkem aega ja raha kui kunagi varem. See hõlmab esimest omataolist EY Tech MBA ja jätkusuutlikkuse magistriõpet koostöös Hult International Business Schooliga – EY töötajad saavad õppida tasuta.

Loomulikult hoitakse igal aastal silma peal sektori palgatasemel, pakutakse laiamahulist tervisekindlustust, erinevaid boonuseid, üritusi ja soodustusi ning näiteks parkimiskoha võimalust kesklinnas. Võimalik on töötada osalise koormusega kooli või laste kõrvalt, vajadusel saab tööd teha ka kodukontoris. Igav siin igatahes ei hakka!

Uuri lisa: ey.com/et_ee

Jaga
Kommentaarid