Esmaspäevast ametisse asuv juhatuse esimees Andrus Durejko tänas värskeid kolleege sooja vastuvõtu ja usalduse eest juhtida oma meeskonnaga Eesti Energia järgmist peatükki.

„Eesti Energia uue juhatuse eesmärk on juhtida ettevõte edukalt läbi energiasektorit ees ootavate muutuste. Rahvusvahelise ettevõttena on igal meie sammul suurem mõju, kui ühe riigi piiridesse mahub. Võtame Eesti Energia juhtimise teatepulga üle pühendumuse ja vastutustundega ning teadmises, et liitume oma valdkonna parimatest asjatundjatest koosneva ühtse meeskonnaga, kellega ees ootavatele väljakutsetele vastu minna,“ ütles Durejko.

Eesti Energia juhatuses vastutab aprillist kliendilahenduste müügi ja teeninduse eest Kelli Toss-Kaasik, finantsjuht on Marlen Tamm, kontserni energialahenduste arendusjuhi ametis alustab Kristjan Kuhi ning kontserni strateegiliste arendusprojektide ja teadustegevuse eest vastutab Raine Pajo. Kontserni tegevjuht on juhatuse esimees Andrus Durejko. Eesti Energia juhatuse esimehe brutopalk on 17 000 eurot, juhatuse liikmetel 13 000 eurot.

Eesti Energia eelmine juht Hando Sutter sai brutopalka ligikaudu 20 000 eurot kuus.

Hando Sutteri volitused Eesti Energia juhatuse esimehena lõppevad kehtiva lepingu järgi reedel, 31. märtsil. Juhatuse liikme leping lõppeb ka Andri Avilal, Margus Valsil ja Agnes Roosil.

Eesti Energia nõukogu esimees Anne Mere tunnustas lahkuvat juhatust, sõnades, et nende üks olulisemaid saavutusi on selge pikaajalise strateegia loomine ja selle elluviimise alustamine.

„Juhatus, mida Hando Sutter on üheksa aastat kindlakäeliselt vedanud, on algusest peale olnud dünaamiline, nutikas ja tegus,“ ütles Mere. „2021. aastal sõnastatud strateegia pealkirjaga „Teekond nulli“ on ambitsioonikas, innovaatiline ja põnev. Selle esimesi edulugusid oleme juba näinud Enefit Greeni eduka aktsiaturule viimise, roheenergia investeeringute, rahvusvahelise haarde laiendamise ja digitaliseerituse näol. Mul on siiras heameel, et Eesti Energia on tööandjana kõrgelt hinnatud. See on vundament, mis annab kindluse plaanide elluviimiseks ka tulevikus.“

Viimast päeva juhatuse esimehe ülesannetes olev Sutter tänas kõiki Eesti Energia töötajaid, kliente ja koostööpartnereid, kelle toetusel on ühiselt viidud ellu projekte, mis üheksa aastat tagasi tundunuks võimatud.

„Täna anname uuele juhatusele üle tippvormis Eesti Energia. Oleme just kinnitanud oma ajaloo parimad majandustulemused ning Eesti Energia töötajate pühendumus ja juhtimiskvaliteet on aegade kõrgeimal tasemel. Oleme astunud süsinikuneutraalsuse teekonnal vägagi arvestatavad sammud. See kõik on sündinud toimiva ja inspireeriva meeskonnatöö tulemusel. Kogu Eesti Energia lahkuva juhatuse nimel tänan kõiki, kes sel teekonnal panustanud on,“ sõnas Sutter ja lubas elada edaspidigi Eesti Energiale kaasa nõudliku kliendina.