Möödunud aasta sügisel oli gaasi tipuhind Eesti Gaasi tarbijate jaoks 2,85 eurot/m³. Riik kompenseeris gaasitarbijate gaasiarveid alates eelmise aasta oktoobrist kuni tänavu märtsi lõpuni. Eesti Gaasi hind tarbijatele on selle aja jooksul langenud 76% olles praegu jõudnud 0,69 euroni/m³.

„Gaasi hind on tagasi sõjaeelsel tasemel, 2021. aasta sügises,“ ütleb Eesti Gaasi juhatuse esimees Margus Kaasik. Kuna Euroopa mahutitesse on tänaseks kogutud võrreldes möödunud aastaga kaks korda rohkem gaasi, usub Kaasik, et praegune gaasi hinnatase jääb püsima. „Mõnede prognooside kohaselt püsib järgmise kütteperioodi lõpuni,“ märgib Kaasik.

Suuremad gaasi hinnalangetused toimusid möödunud aasta detsembris ja käesoleva aasta veebruaris. Eesti Gaas langetas sellel ajal maagaasi hinda vastavalt 35 ja 50 protsenti. Eesti Gaas on selleks aastaks kuni sügiseni LNG terminalidega kokkuleppinud kümne gaasilaeva tarned. Kolm tarnet Ameerika Ühendriikidest ja Norrast on juba jõudnud jaanuaris ja märtsis Leedu Klaipeda sadamasse ning kevadsuvel tulevad seitse tarnet Soome Inkoo sadamasse.