Aktsia kohta on see 0,073 eurot, mis aktsia 1,418 eurose sulgemishinna pealt teeb dividenditootluseks 5,15%.

Eelmisel aastal moodustas Tallinna Sadama grupi müügitulu 121,7 mln eurot (aastaga +11%), korrigeeritud EBITDA 56 miljonit eurot (+3%) ja kasumiks kujunes 25,6 mln eurot (–0,1%). Investeeringute maht oli 13,9 mln eurot (–6%). Lähemalt vaata tulemusi siit.

Dividendiõiguslike aktsionäride nimekiri fikseeritakse 5. mai Nasdaq CSD arveldussüsteemi tööpäeva lõpu seisuga. Sellest tulenevalt on aktsiatega seotud õiguste muutumise päev (ex-päev) 04.05.2023 ehk alates sellest kuupäevast ei ole aktsiaid omandanud isik õigustatud saama dividende 2022. majandusaasta eest. Dividendid makstakse aktsionäridele 12. mail 2023.

Tallinna Sadama juhatuse esimehe Valdo Kalmu sõnul suutis ettevõte hoolimata sõja ja sanktsioonide mõjust kaubaärile ning sisendhindade hüppelise kasvu tingimustes siiski kasvatada müügitulu ja korrigeeritud EBITDA-d, mis tõestab tasakaalustatud ärimudeli efektiivsust. „Reisijate äri taastumine pandeemiast on olnud oodatust kiirem ja kaubaäris näeme sõja negatiivsete mõjude kõrval vedellastis ka võimalusi teiste lastiliikide kasvuks. Vaatamata kriisidele oleme jätkuvalt kasumlik ettevõte ja meie tugev likviidsuspositsioon võimaldab taas kord ületada antud dividendilubadust.“ ütles Kalm.