Need teemad toovad 10.–11. mail Tallinnasse rea nimekaid praktikuid, kes annavad oma kogemuste kaudu ideid tulevikutrendide rakendamiseks Eesti ettevõtete igapäevaelus. Kahe päeva jooksul saab kuulata praktiseerivaid visionääre ja omavahel kogemusi jagada.

Mobiilsuse tulevikku avab Volkswagen Grupi globaalse autotarkvara ettevõtte CARIAD Estonia juht Nicolas Debrin, kes oma töös tegeleb igapäevaselt nii strateegiliste ideede kui ka nende eduka rakendamisega. Sellest kõigest sündinud innovatsioonist autotööstuses ja mobiilsest tulevikust räägib ta ka osalejatele.

Miks peaks tavaline ettevõte mõtlema tehisintellektile?

Äristrateeg ja tehnoloogiaekspert Elin Hauge toob tehisintellekti ettevõtete vaates praktilisele tasandile ning aitab mõelda viise, kuidas ühendada äristrateegiat ja tehisintellekti.

Ükski edukas ettevõte ei saa tänapäeval mööda innovatsioonist ja andmemajandusest. Paneelis arutavad Eurora, Kone, Accelerate Estonia, Maksu- ja Tolliameti ning Tallinna Tehnikaülikooli esindajad, millist kasu peaks ühiskonnale tooma andmemajandusel põhinev innovatsioon ning kuidas võiks ettevõtted selleks valmistuda.

Praktilist vaadet äripoolelt jagab ABB Baltic juht Jukka Patrikainen, kelle tugevus on olnud ühendada ABB tegevuses jätkusuutlikkus ja energiasäästlikkus.

Tuleviku tervishoid on ettevõtte tugevuse näitaja

Thomas Metcalfe ravimifirmast Roche toob kuulajateni väärtuspõhise tervishoiu võimalused ja Fujitsu Finland tegevdirektori asetäitja Ilona Ylinampa räägib, miks peaksid juhid tähelepanu pöörama tuleviku tervishoiule. Ja mis see üldse on.

Mida võiks tervishoiu laiapõhjaline digitaliseerimine kaasa tuua ning millega peaksid selles vallas arvestama ettevõtete juhid? Oma kogemusi jagavad panelistid Veriffist, Tallinna Tehnikaülikoolist ning Activate Health, Reitan Convenience Eesti, Health Founders ning Soome Fujitsu esindajad.

Kas rohelisem äri kehtib kõigile?

Tulevikufoorum keskendub ka äri ja rohepöörde ühenduskohtadele. Paneelis arutavad Rohetiigri, DPD, Thermory, Single.Earth ja Tallinna linna esindajad, milliseid samme saaks ettevõtted kestlikkuse nimel teha ning kuidas rohepöördele uut hoogu anda. Samas tuleb ka küsida, kuidas see mõjutab hindu ning milline on ühiskondlik valmidus selle kõigega kaasa minna ning teha keskkonnahoidlikke otsuseid ka üksikisikute tasemel.

Oma ettevõtte kogemust jagab põhiettekandes Stargate Hydrogeni juht Jan Grolig, kes on kiire kasvuga süvatehnoloogiline teerajaja järgmise põlvkonna rohelise vesiniku tootmise ja heitmevabade lahenduste valdkonnas.

Kiiramps teadlaste ja äri kokkupuuteks

Konverentsi teisel päeval ehk EduFestil on erakordne võimalus tasuta osaleda 45-minutilistel koolitusampsudel. EduFestil toimub ka EASi ja Tallinna linna juhitud roheinnovatsiooni töötuba.

„EduFestiga toome kõrgkoolide lahendused ja ideed ettevõtetele oluliselt lähemale. Tunnustatud teadlased ja uurijad räägivad rohe- ja digilahenduste, talendi hoidmise ja ärimudelite juhtimiste võimalustest. Kuidas hakkama saada robotist kolleegiga, vähendada digijalajälge, toetada töötaja tervist ja elukestvat andekust ning rakendada küberdomeene ja sotsiaalmeediat kõige kasulikumal viisidel – need on vaid mõned näited 32 põnevast teadmisampsust,“ tutvustab Mainor ASi juhatuse liige ja EduFesti programmijuht Eneken Titov.

Future Forum toimub Tallinna Euroopa rohelise pealinna programmi raames.

Tutvu Future Forumi programmiga ning osta oma pilet tarka tulevikku juba täna!

Ülemiste City on 18 aastaga kasvanud Baltikumi suurimaks targaks linnaks. Tegemist on rahvusvahelist kogemust ja partnereid ühendava keskkonnaga, kus on tänaseks kokku 500 ettevõtet ja 16 000 talenti enam kui 70 erinevast riigist. Ülemiste City on ettevõtete tööjõumaksude osas täna kolmas majandus Eestis peale Tallinnat ja Tartut.

Ülemiste City keskendub innovatsiooni juhtimisele, talentide hoidmisele ja meelitamisele Eestisse ning nutika testkeskkonna loomisele, millest saab kasu kogu ühiskond.

Jaga
Kommentaarid