Restoranipidaja: hakkab tulema piir ette, kus toitlustaja ei saa enam hinda tõsta, et katta kulusid
(65)
Iga kolmas kiri, mis restorani e-posti tuleb tarnijatelt, on seoses hinnatõusuga, restoranil pole oma hinda kuhugi tõsta, eks me näe kuhu välja jõuame, kirjutab söögikoha Kivi Paber Käärid osanik Tanel Tatter sotsiaalmeedia postituses.
„Mis puudutab hinnastamist, siis tunnen, et hakkab tulema piir ette, kus toitlustaja ei saa enam hinda tõsta, et katta energia- ja palgakulusid,“ sõnab söögikoha Kivi Paber Käärid osanik Tanel Tatter. Hinnatõus on olnud drastiline, ärid on alles tulemas välja Covidi kriisist. Ta lisab, et eelmisel suvel, mil tundus, et olukord paraneb, oli illusioon. Hinnatõus on olnud hoogne, mis sunnib restorane vaatama ümber ärimudelit ning tegema vastavaid korrektiive. „Rohkem enam hindu ei saa tõsta, kuna inimestel poleks siis enam võimalik väljas süüa,“ tõdeb Tatter.