„Mõned kõige hämmastavamad asutajad turul tahavad praegu olla nagu Elon Musk,“ ütles Eclipse'i asutajapartner Lior Susan Bloombergile intervjuus. „Nad tahavad ehitada autosid, nad tahavad ehitada rakette ja nad mõistavad, et tehnoloogia mõju võib olla füüsilises maailmas palju suurem kui see, mida meile Silicon Valley's õpetatakse.“

Üks fondidest, Eclipse Fund V, hakkab 720 miljoni dollariga keskenduma noortele ettevõtetele tootmise, tarneahela, transpordi ja elektrifitseerimise valdkonnas. Ülejäänud raha läheb Early Growth Fund II fondi, mis toetab küpsemaid ettevõtteid.

„Järgmist kümnendit tehnoloogias määravad füüsilistele tööstusharudele keskendunud ettevõtted,“ ütles firma oma avalduses . Eclipse võrdles füüsilise tööstuse ettevõtete moderniseerimise võimalust viimaste aastakümnete tarkvara kui teenuse ehk SaaS ettevõtete buumiga.

Peamiselt keskendub Eclipse USAs asuvatele idufirmadele, mis mõjutavad kodumaiseid tarneahelaid ja tootmist, kuid investeeringuid ei välistata ka Hiinas.

Rahakaasamine tuleb idutööstusele keerulisel ajal. Aktiivsus riskikapitali tegevuses väheneb ning seljataga on idufirmasid mõjutanud panganduskriis.

Uute fondide rahastamine tuli USAs asuvatelt sihtasutustelt, fondidelt, pensionifondidelt ja mittetulundusühingutelt. Eclipse'i hallatavate varade kogumaht on nüüd 4 miljardit dollarit.

Üks Eclipse’i partneritest on endine tootmisjuht elektrilisi pick-upe tootvast ettevõttest Rivian.