Alates 2023. aasta algusest on bitcoin kerkinud seega üle 80%. Viimase seitsme päeva jooksul on bitcoin kerkinud 8,4% 30 133 dollarini ning ethereum 6,3% 1924 dollarini.

„30 000 [dollari] piir on väga oluline nii tehnilistel kui ka fundamentaalsetel põhjustel,“ ütles Quantum Economicsi tegevjuht Mati Greenspan. „See on esimene kord, kui ületame selle taseme pärast Terra/Luna ja Three Arrows Capitali kokkuvarisemist. See tähendab põhimõtteliselt, et hind on täielikult taastunud Celsiuse, FTXi ja USA regulatiivse surve järel,“ ütles Greenspan Bloombergile.

Endiselt on krüptotööstusel ees ootamas rida väljakutseid. USA väärtpaberi- ja börsikomisjon ähvardab Coinbase’i mõnede krüptotoodete pärast kohtuga. Ebaseaduslikus tegevuses süüdistavad USA regulaatorid ka maailma suurimat krüptoplatvormi Binance.

Bloombergi andmetel võib bitcoin’i tõusu osaliselt seletada ka vähese likviidsusega. Analüütikute sõnul on bitcoin’i likviidsus langenud viimase kümne kuu madalaimale tasemele, mille on kaasa toonud Silvergate Capitali ja Signature Banki hädad. Väiksema kauplemismahu korral võivad hinnakõikumised olla suuremad.

„Tellimusraamatud on hõredad ja kauplemisaktiivsus on langenud,“ ütles FRNT Financiali andmete ja analüüsi juht Strahinja Savic. „Sellistes tingimustes on võimalik, et me näeme hinnaliikumist, mida on raske seostada üheainsa põhjusega.“

2022. aasta novembris kauples bitcoin 16 000 dollari piirimail.