Serenity nime kandval platvormil saavad inimesed vaimse tervise probleemide osas privaatses veebikeskkonnas nõustajatega konsulteerida.

Vaiki sõnul on Serenity eesmärgiks suurendada kvaliteetse vaimse tervise abi kättesaadavust. „OECD andmetel puutub iga viies Eesti inimene kokku mõne vaimse tervise probleemiga. Tervishoiusüsteemi ülekoormamise ennetamiseks aitab Serenity tegeleda muredega enne, kui nendest diagnoosid saavad. Ka tänavu avalikustatud Eesti inimarengu aruande teadlased rõhutavad vajadust suurendada just digikeskkondade kasutuselevõttu probleemide ennetusel ja lahendamisel,“ rääkis Vaik.

Platvorm ootab endaga liituma nii nõustajaid kui kliente ning liitumine on kõigile tasuta. Serenity platvormi loomisel on Vaiki sõnul lähtutud põhimõttest, et erinevad spetsialistid saavad inimesi toetada erinevatel eluhetkedel ning inimesel ei ole alati vaja psühhiaatri poole pöörduda. „Grupisessioonid on võimalus suurendada abi kättesaadavust 12 korda ja muuta hind 10 korda soodsamaks,“ rääkis Vaik.

Serenity osanikeks on võrdselt Marko Vaik ja Hollandi ärimees Peter Arjan van der Kooij, kes on tegev ka krüptomaailmas – ta on koos samuti Hollandis tegutseva kompanjoni Andrei Beljakoviga Hollandis püsti pannud krüptoderivatiivide kauplemisplatvormi Opium Network.

Pikemalt saab lugeda Geeniuse portaalist.