Viimased kuud on väga palju kõlapinda saanud tehisintellekti sektor (AI). Sellest on pikalt räägitud, aastaid on seda oodatud ja kuidagi üleöö hakkas see kiirelt arenema. Seal sektoris on väga mitu ettevõtet, kes sellest võidavad,“ märkis Nelli Janson.

Esile tõi ta ettevõtte Microsoft ning kiibitootja Nvidia, kelle kiipe läheb vaja nii andmekeskuste ja masinõppe jaoks, märkis Janson. „Nvidia on üks neist, kes sealt oma osa saab.“

Sektoris tahab jala ukse vahele saada ka Google (Alphabet) ning ka Meta (endine Facebook), kes on teada andnud, et kavatseb raha arenduse alla panna, lisas Janson.

Kiire hoog on mainitud aktsiatel juba sees, sest alates 2023. aasta algusest on Microsofti aktsia kerkinud 18%, Nvidia 81%, Alphabet 19% ning Meta 78%.

Kuigi tehniliselt on USA turg karuturult väljas, siis üllatused võivad Jansoni sõnul veel ees oodata. „Karuturul on selline omadus, et tema armastab lõkse üles seada ning enne lõppu ninanips turuosalistele anda. See võib olla karuturu lõpp, aga see võib olla ka karuturu lõks, eks me seda tagantjärgi saame aru,“ ütles Janson.

Kuula videost, mida ootab Nelli Janson nii Euroopa kui ka USA keskpanga järgmistest sammudest.

Esitatud teave on informatiivne, tegemist ei ole investeerimissoovitusega ega kutsega osta või müüa väärtpabereid või teha muid tehinguid.

Kui tead, millised instrumendid võivad alanud kvartalis või tänavu kõige suuremat tõusu näidata, siis tee enda ennustus Delfi Ärilehe Börsiennustuses, kus peavõitjat ootab 1000 eurot.