Eesti Kindlustusseltside Liidu (EKsL) ja Eesti Liikluskindlustuse Fondi (LKF) juhatuse esimehe Mart Jesse sõnul olid kindlustusturu kasvu vedajateks tööandja ravikindlustus ja eraisiku varakindlustus, sealhulgas kodukindlustus. „Kahjukindlustuse turust moodustavad liikluskindlustus ja vabatahtlik sõidukikindlustus pea poole, kuid nende osakaal järk-järgult väheneb. Elukindlustuse turumaht vähenes pensioniraha väljavoolu tõttu,“ ütles Jesse.

„Kindlustusjuhtumite kasvumootoriks on väga kiiret populaarsust koguv tööandja ravikindlustus, kus hüvitised on enamasti väikesed, kuid juhtumeid on palju. On põhjust eeldada, et kindlustusturu kasv jätkub lähiaastatel, sest tarbijate usaldus kindlustusandjate suhtes on kõrge ning riskide maandamine läbi kindlustuse on saanud inimeste igapäevaelu lahutamatuks koostisosaks,“ tõdes Jesse.

2022. aastal oli keskmine kindlustusmakse elaniku kohta 462 eurot, millest 347 eurot oli kahjukindlustuse ja 59 eurot elukindlustuse makse. Kindlustus moodustas eelmisel aastal 1,5 protsenti SKP-st.

Kui eelmisel aastal oli Eesti kindlustusturu maht 551 miljonit eurot, siis 1992. aastal oli see 63 miljonit krooni ehk ligi 4 miljonit eurot.