Kuidas sai mehest tõeline tulevikuinimene? Varem oli Marko ju mees, kes kõiksugu energiasäästmisteemasid liiga keeruliseks pidas ja aruteluringides rohkem pealt kuulas. Vahel noogutas küll targa näoga kaasa, ent tegelikult lasi säästunippe jagavate tuttavate jutu ühest kõrvast sisse ja sama tuulega teisest omakorda välja. Ehk tunneb nii mõnigi end Marko suhtumises praegu ära?

Aga Marko hakkas tõeliselt tubliks tulevikuinimeseks! „Üleöö see muidugi ei juhtunud ... Mingil hetkel sain aru, et pean asjad endale selgeks tegema. Täiesti puust ja punaseks. Keegi teine ju minu arveid ei maksa!“ ütleb Marko. Tema muutus algaski Alexela digitemplite kogumisest. Igasugune suurem elumuutus on esialgu muidugi keeruline, kuid siin tuleb appi Alexela äpp – seal saab Marko oma templitel väga mugavalt silma peal hoida. „Ka kütusesoodustus on kenasti silme ees. Kui näed, et reaalselt hoiadki tankimise pealt iga kord raha kokku, siis tekib lisamotivatsioon sellega jätkata. Viis senti soodustust liitri pealt hakkab kuu lõikes ikka silma. Aasta lõikes on kokkuhoid juba väga korralik,“ selgitab Marko ja lisab, et äppi kasutab ta tõepoolest iga päev.

„Tankimise tahaksin tulevikus muidugi laadimise vastu vahetada. Ajaga tuleb kaasas käia, seepärast vaatan juba vaikselt elektriautode poole. Kõike korraga ei jõua, kuid samm-sammult oma tarbimisharjumusi muutes näen üha rohkem muutusi,“ on Marko entusiastlik ja tunnistab, et tema uueks unistuste autoks on Porsche Taycan. Unistama peab ja unistama peab suurelt!

Piisavalt säästes võivad need unistused ühel päeval ka täituda! Seepärast otsustas Marko valida Alexela börsihinnaga elektripaketi. „Mulle meeldib majas elada. Lapsed on küll oma elu peale ära läinud, aga tegelikult saab nutikalt käitudes ka üksinda väga edukalt majas hakkama. Pole see nii suur priiskamine midagi,“ räägib Marko. Talle meeldib pidevalt elektribörsi jälgida ning seetõttu kasutab ta nutikaid koduseadmeid just siis, kui elekter parasjagu kõige soodsam on. „Ma näen, et saan igapäevaste valikutega väga aktiivselt oma arveid mõjutada. Võib öelda, et elektriarvel saab niimoodi sarvist haarata,“ naerab Marko. „Igaüks võib-olla ei viitsi nii tihedalt jälgida, aga mulle on see tohutult põnev!“

Kindlasti on nii mõnelgi Marko targast energiatarbimisest kõvasti õppida, kuid nagu mees ka ise rõhutab – keegi meie eest valikuid ära ei tee. Lõpetuseks viskab Marko õhku ambitsioonika lubaduse: „Pange tähele – kui meie järgmisel kohtumisel mul Porschet veel pole, siis päikesepaneelid läigivad juba kindlasti katusel!“

Haara ka enda arvetel sarvist! Tutvu elektripakettidega siin: alexela.ee/et/elekter

Jaga
Kommentaarid