Võimalus paindlikult reageerida

Arvelduskrediidiga sarnanev krediidiliin annab ettevõttele kindluse, et vajalik rahaline tagavara on kogu aeg käeulatuses ja alati olemas.

Krediidiliin võimaldab sul paindlikult reageerida, kui soovid hankida oma ettevõttele suuremaid kaubavarusid või kasutada ära mõnda head ärivõimalust.

Paljudes ärivaldkondades on pikad maksetähtajad. Kui ettevõttel puudub rahapuhver, on krediidiliin hea võimalus, et oma rahavoogusid kuude lõikes paremini hajutada.

Kui ettevõtte vabad vahendid on mõne projekti all kinni või nõudlus sinu toodete või teenuste järele peaks ootamatult kukkuma, siis aitab krediidiliin sul jalul püsida, et saaksid oma kohustused tasutud ja töötajatele palgad välja makstud.

Üks limiit terveks aastaks

Krediidiliini limiit ettevõttele võib olla vahemikus 25 000 – 2 000 000 eurot. Leping sõlmitakse üheks aastaks, mille järel tuleb raha kasutusse võtmiseks teha avaldus.

Avalduse alusel väljavõetav summa võib olla minimaalselt 10 000 eurot ja väljamakseid on võimalik teha kuni kaks korda kuus.

Krediidiliin aitab kiiremini otsuseid ellu viia

Äris tuleb sageli kiirelt otsustada. Et headest võimalustest mitte ilma jääda, saad krediidiliiniga kiiremini oma plaanid teoks teha.

Kui tavaliselt tuleb igale projektile ja äriplaanile teha eraldi laenutaotlus, siis krediidiliin annab sinu käsutusse kindla summa, mida saad kasutada ka mitme erineva tegevuse jaoks.

Laenulimiiti saab kasutada korduvalt

Lepinguperioodi jooksul tuleb sul krediidilimiidi kasutamata osalt maksta vaid kohustistasu ja intressi kasutuselevõetud summalt.

Krediidilimiidi tagasimakseid saad teha igal ajal ja soovi korral ka osade kaupa. Laenulimiiti võib kasutusse võtta korduvalt.

Millised on krediidiliini suurimad eelised

Hüpoteeklaenu müügiosakonna juht Lea Maarand toob välja, et krediidiliin sobib lühiajalisteks investeeringuteks.

„Kui võrrelda krediidiliini ärilaenuga, siis krediidiliini eelis on see, et seda võib kasutada mitme projekti jaoks korraga. See aitab kokku hoida lepingutasudelt ja säästa tegelikult ka aega, mis muidu kuluks mitme erineva laenutaotluse kokkupanekuks,“ toob Maarand välja.

Krediidiliini leping sõlmitakse üheks aastaks. Kui aasta saab täis, siis on Maarandi sõnul võimalik krediidilimiiti pikendada või leping lõpetada.

Kuidas krediidiliini taotleda

Krediidiliini saavad taotleda tegutsevad ettevõtted, kellel on regulaarne käive, omakapital vastab seadusele, viimase majandusaasta aruanne on esitatud ja maksehäired puuduvad.

Hüpoteeklaenu krediidiliini taotlemiseks on vajalik tagatis, milleks võib olla äripind, tootmishoone, korter, ridaelamuboks, eramaja, hoonestamata krunt või metsamaa.

Hüpoteeklaenu krediidiliini taotluse saad esitada kiirelt ja mugavalt. Alustuseks täida taotlus kodulehel. Laenupakkumise saad kätte kõigest ühe tööpäevaga.

Kui soovid krediidiliinist rohkem teada saada või sel teemal nõu pidada, siis võta kindlasti meiega ühendust. Helista Hüpoteeklaenu lühinumbril 1203 või täida meie kontaktivorm.

Tähelepanu, tegemist on finantsteenusega. Enne teenuse kasutamist tutvu tingimustega ja konsulteeri asjatundjaga.