Probleemi põhjustajaks oli valuuta arvutamisel tekkinud viga. Lennufirma on öelnud, et aktsepteerib nende reisijate pileteid, kes jõudsid juba piletid ära osta. Reisijatel, kes piletid üksnes broneerisid, tuleb maksta siiski tavapärast hinda.

Enamik pileteid olid ostetud reisidele suunal Jakarta-Jaapan-New York, kuid ka New Yorgist Lõuna-Aasia sihtkohtadesse.

Jaapani lennufirma sõnul oli viga tingitud nende Vietnami veebisaidi valest valuutaarvutusest. Veel pole teada, kui palju reisijaid odava hinnaga pileti osta jõudis. Praegu uuritakse kahju suurust.

Bloomberg suhtles mitme inimesega, kel õnnestus pilet ülisoodsalt endale nabida. Üheks neist oli lennutööstuses töötav Johnny Wong, kes ostis pileti Jakartast Tokyosse 550 dollari eest. „Ma poleks kunagi arvanud, et saan sellise tehingu,“ ütles Wong. 29-aastane mees sõnas, et pileteid nähes tundis ta survet sisestada lennufirma veebiportaali oma andmed nii kiiresti kui võimalik. Wongi lennule on äriklassi piletid endiselt müügis, hinnaks 8200 eurot.

See pole esimene kord, kui lennufirmad enda pileteid sedavõrd palju soodsamate hindadega müüvad. Cathay Pacific Airways Ltd müüs 2019. aastal kogemata suure soodushinnaga äriklassi pileteid Vietnamist USA-sse. Piletite tavahind olnuks 16 000 dollarit, kuid vea tõttu müüdi neid 675 dollari eest. Ka Cathay Pacific Airways aktsepteeris odavamat hinda maksnud inimeste pileteid.