Tesla puhaskasum oli esimeses kvartalis 2,51 miljardit dollarit ehk 24% madalamal kui eelmine aasta.

Tesla selgitas aktsionäridele, et uute tehaste alakasutamine koos kõrgemate toorme, kaupade, logistika ja tagatiskuludega on vähendanud kasumit.

Tesla kogukäive oli möödunud aastaga võrreldes 24% kõrgemal. Autotööstuse regulatiivsete krediitide tulu 2023. aasta esimese kolme kuu jooksul ulatus 521 miljoni dollarini, võrreldes eelmise aasta esimese kvartali 679 miljoni dollariga.

Ettevõtte tegevjuht Elon Musk rõhutas, et ebakindel makromajanduslik keskkond on see, mis on mõjutanud inimeste autoostu plaane. Analüütikutega vestluses tunnistas Musk, et nn tormine ilm majanduses oli 12 kuu jooksul talle ootuspärane. Seejuures märkis ta, et iga kord kui Föderaalreserv tõstab intressimäärasid, võrdub see autohinna tõusuga. Niisamuti, kui majanduses on ebakindlus, siis inimesed lükkavad edasi suuri rahalisi oste nagu uue auto soetamine.

Muski sõnul püüdlevad nad kõrgemate mahtude ja suurema autopargi poole, kuid ta usub ja loodab, et Tesla sõidukid suudavad eeskätt kasumit teenida oma isesõitvuse ehk autonoomia poolest. Kui ettevõte hakkas 2016. aastal arutama oma ambitsioone isejuhtimise tehnoloogia vallas, ütles Musk, et Tesla korraldab 2017. aasta lõpuks nö käed-vabad reisi üle USA. Siiani on see lubadus täitmata.