Statistikaameti juhtivanalüütiku Eveli Šokmani sõnul mõjutas indeksit veebruariga võrreldes eelkõige hinnalangus elektrienergiaga varustamises ning kütteõlide, toiduainete ja metalltoodete tootmises. „Samuti mõjutas indeksit hinnatõus puidutöötlemises ja puittoodete ning elektroonikaseadmete tootmises,“ lisas Šokman.

2022. aasta märtsiga võrreldes mõjutas indeksit enim hinnatõus toiduainete, puittoodete ja ehitusmaterjalide tootmises. Vastupidist mõju avaldas kütteõlide ja elektrienergia tootmise hinnalangus. Töötlevas tööstuses kokku oli hinnatõus 9,3%, sealhulgas toiduainete tootmises 17,8%.

Ekspordihinnaindeks langes märtsis võrreldes veebruariga 0,8%. Kõige rohkem langesid hinnad elektrienergial, mäetööstuses ja põllumajandussaadustel. Kõige rohkem tõusid hinnad nahktoodetel ja jalanõudel ning jookidel. Võrreldes 2022. aasta märtsiga suurenes ekspordihinnaindeks 9,1%.

Impordihinnaindeks langes märtsis võrreldes veebruariga 0,8%. Enim langesid hinnad elektrienergial, mäetööstuses, naftasaadustel, kemikaalidel ja keemiatoodetel. Hinnad tõusid enim rõivastel ja põllumajandussaadustel. Võrreldes 2022. aasta sama kuuga suurenes impordihinnaindeks 5,4%.