Täiendavad sanktsioonid Venemaa majanduse vastu lõppeksid väljaande sõnul vetoga ELi liikmesriikide vastu, kes „ei saa elada ilma“ Venemaa tööstusharudeta, näiteks tuumaenergiata.

„Me oleme lõpetanud,“ ütles üks ELi ametnik enne sel nädalal algavaid mitteametlikke kõnelusi, kus arutatakse sanktsioonide edasiste voorude üle.

„Kui me loome sanktsioone juurde, siis on rohkem erandeid kui meetmeid,“ lisas ametnik.

EL on koos Ameerika Ühendriikidega kehtestanud Venemaale alates riigi sissetungist Ukrainasse 10 erinevat sanktsioonipaketti.

Brüssel on külmutanud 321,5 miljardi euro ulatuses Venemaa riigi ja isikute vara ning kärpinud 150 miljardi dollari ulatuses kahepoolseid kaubavoogusid, keelates nafta impordi ning tehnoloogia, masinate ja elektroonika ekspordi.

Leht arvab, et edasised meetmed piirduvad tõenäoliselt olemasolevate meetmete lünkade sulgemisega. Lisaks 1500 inimese ja 200 üksuse nimekirja laiendamisega, kelle suhtes kohaldatakse varade külmutamist ja reisikeeldu.

Hiljutised nõudmised, keelata Venemaa tuumakütuse ja teenuste eksport, leiavad tõenäoliselt vastuseisu Prantsusmaa, Ungari ja teiste ELi liikmete poolt, teatas FT.