Maa päev on lähenemas ja maailm kustutab tulesid. Kogu maailm on tunnistajaks kasvavale ebakindlusele tavapäraste energiaallikate turul, kuna teadlikkus fossiilkütuste mõjust keskkonnale on üha suurenemas. Taastuvenergia sektor kasvab tõenäoliselt lähiaastatel märkimisväärselt ja päikeseenergia on selle trendi esirinnas.

Päikesetehnoloogia täiustub pidevalt ning on muutumas üha olulisemaks energiaallikaks. Selle energialiigi kasutuselevõttu toetavad ka poliitilised algatused, millega julgustatakse taastuvenergia kasutuselevõttu kogu maailmas. Nii on Hiina, USA ja India päikesetehnoloogiasse investeerinud vastavalt 126,6 miljardit, 40,5 miljardit ja 11,3 miljardit dollarit ning on seeläbi ka investeeringute ja tootmisvõimsuse suurendamise vallas teerajajateks. Koos paljutõotavate täiustustega salvestustehnoloogia vallas suurendab päikeseenergia sektor oma töökindlust energiaallikana ning sillutab teed stabiilsele ja kuluefektiivsele keskkonnasäästlikkusele.

On tõenäoline, et see trend jätkub, sest üha rohkem riike soovib fossiilkütustest loobuda. Rahvusvaheline Energiaagentuur (IEA) ennustab, et 2025. aastaks moodustab taastuvenergia 35% maailma elektritootmisest. Tänu jätkuvale arengule on päikesetehnoloogia muutunud üha kuluefektiivsemaks ja tõhusamaks ning on seega paljulubav investeerimisvõimalus.

Kuidas investeerida päikeseenergiasse?

Vaatame nüüd mõnda aktsiat, mille on välja valinud Freedom Finance Europe’i investeerimisuuringute juht Maxim Manturov.

Sunrun Inc. (NYSE: SUN) on juhtiv elamute päikeseenergiateenuste pakkuja, võimaldades koduomanikele juurdepääsu puhtale taastuvenergiale ning aidates neil energiaarvetelt raha säästa.

Potentsiaalset kasvu soodustavad spetsiifilised tegurid

Sunrun on saavutanud konkurentsieelise, võimendades oma tehnoloogiaplatvormi ja klientide kaasamise kanaleid. Tugev kvaliteetsuse ja usaldusväärsuse maine annab Sunrunile vahendid kliente ligi meelitamiseks ja hoidmiseks.

Sunrun teenib tulu mitmest allikast, sealhulgas päikeseenergiaseadmetest, energiasalvestussüsteemidest ja energiateenustest. See aitab riske maandada ja pakub mitut tuluallikat.

Need tegurid aitavad saavutada keskmise sihthinna 39,3 (umbes 112% tõus).

Array Technologies (NASDAQ: ARRY) on tuntud säästvate energialahenduste pakkuja, mis on keskendunud päikeseenergia jälgimissüsteemide projekteerimisele ja tootmisele suuremahuliste päikeseenergiaprojektide jaoks. Array tooted suurendavad päikesepaneelide energiatoodangut, jälgides päikese liikumist taevas.

Potentsiaalset kasvu soodustavad spetsiifilised tegurid

Päikesejälgijate alamsektoris, millele Array Technologies on spetsialiseerunud, on kasvutempo 36%, mis on kõrgem kui üldise päikeseenergia sektori oma.

Array jälgimisseadmed suurendavad energia tootmist 25% ja kulud on suhteliselt väikesed – 11%.

Koos toovad need tegurid kaasa investorite kasvava huvi päikeseenergia jälgimise valdkonna vastu. Seda näitab ka Array 2022. aasta novembri aruanne, kus on kajastatud rekordiliselt kõrged tulud – 515 miljonit dollarit.

Need tegurid aitavad saavutada keskmise sihthinna 27,2 (umbes 38% tõus).

Enphase Energy (NASDAQ: ENPH) on juhtiv päikeseenergiatööstuse mikroinvertersüsteemide tarnija. Ettevõtte väljatöötatud mikroinvertertehnoloogia suurendab energiatootmist ja parandab fotogalvaaniliste (PV) süsteemide töökindlust.

Potentsiaalset kasvu soodustavad spetsiifilised tegurid

Enphase Energy peamine tugevus seisneb selle tehnoloogiliselt innovatiivsetes toodetes, mis on loodud päikeseenergiaseadmete tõhusamaks toimimiseks, parandades seeläbi süsteemi üldist jõudlust ja töökindlust.

Enphase Energy on tõestanud end mikroinverterite turuliidrina – ettevõtte globaalne turuosa on üle 50%. Enphase Energyl on mitmekesised tuluallikad, sealhulgas mikroinverterid, energiasalvestussüsteemid ja energiaseire tarkvara.

Lisaks laieneb Emphase elektrisõidukite kaubamärgiga laadijatele, mida toodetakse hetkel Mehhikos ning mis peaksid aasta esimeses pooles müüki jõudma.

Põhimõtteliselt saavutab Enphase Energy rekordilise kvartalitulu 724,7 miljonit dollarit. Ettevõtte tugevad kvartalitulemused ulatusid tervesse 2022. aastasse – käive kasvas 68,2%. See tõi kaasa 397,3 miljoni dollari suuruse puhaskasumi, mis on enam kui kaks korda suurem 2021. aasta 145,4 miljoni suurusest puhaskasumist. Ettevõte loodab, et esimese kvartali tulu ühtib 2022. aasta neljanda kvartali omaga, ületades Wall Streeti ootusi.

Need tegurid aitavad saavutada keskmise sihthinna 300 (umbes 57% tõus).

SolarEdge Technologies (NASDAQ: SEDG) on juhtiv ülemaailmne nutikate energiatehnoloogialahenduste pakkuja. Ettevõte pakub erinevaid tooteid ja teenuseid, sealhulgas energiasalvestus- ja varusüsteeme, elektrisõidukite komponente ja laadimislahendusi, koduseid energiahaldussüsteeme, võrguteenuseid, virtuaalseid elektrijaamu ja liitiumioonakusid.

Potentsiaalset kasvu soodustavad spetsiifilised tegurid

SolarEdge Technologies on tõestanud end nutika energiatehnoloogia turuliidrina, mille globaalne turuosa on üle 70%. Ettevõtte tugev kaubamärk, arenenud tehnoloogia ja suurepärane klienditeenindus on aidanud luua lojaalse klientuuri ja säilitada oma valdkonnas juhtpositsiooni.

SolarEdge Technologiesil on pikaajaline kogemus nutika energiatehnoloogia innovatsiooni vallas. Ettevõtte patenteeritud alalisvoolu optimeeritud invertertehnoloogia koos pilvepõhise seire- ja juhtimisplatvormiga on muutnud päikeseenergiaseadmete tööviisi, pakkudes suuremat tõhusust, töökindlust ja jõudlust.

SEDG on oma soodsa alternatiivenergia poliitikaga Euroopas laialdaselt esindatud. See aitab veelgi kaasa ettevõtte kasvule, muutes selle pikaajaliste investeeringute jaoks üha atraktiivsemaks.

Need tegurid aitavad saavutada keskmise sihthinna 366 (umbes 30% tõus).

Tesla (NASDAQ: TSLA) on juhtiv elektrisõidukite ja puhta energia ettevõte, mis keskendub säästvale energiale üleminekule maailmas. Teslal on hea positsioon, et ära kasutada maailma kasvavat keskendumist puhta energia lahendustele koos kasvava nõudlusega elektrisõidukite järele.

Potentsiaalset kasvu soodustavad spetsiifilised tegurid

Tesla põhitugevus seisneb läbimurdelises tehnoloogias, mis on võimaldanud sellel välja töötada tööstusharu juhtivaid elektrisõidukeid, energiasalvestussüsteeme ja päikeseenergia lahendusi. See tehnoloogia on aidanud Teslal traditsioonilisest sõidukivaldkonnast ja energiaettevõtetest eristuda.

Tesla on oma koha elektrisõidukite turuliidrina kinnitanud. Ettevõtte tugev kaubamärk, innovatiivne tehnoloogia ja suurepärane klienditeenindus on aidanud luua lojaalse klientuuri ning säilitada valdkonnas juhtivat positsiooni ja võimet hindu kontrollida.

Teslal on mitmekesised tuluallikad, sealhulgas elektrisõidukid, energiasalvestussüsteemid, päikeseenergialahendused ning energiatootmis- ja salvestustooted. Kuna Tesla jätkab uuendusi ja optimeerimist, peaksid nende tulu ja kasumlikkus jätkuvalt kasvama. Vaatamata turu ajutisele kõikumisele on Tesla aktsiatel suurepärane pikaajaline potentsiaal.

Üldiselt põhineb Tesla investeeringute tees selle arenenud tehnoloogial, turuliidripositsioonil, kasvaval nõudlusel puhta energia järele, mitmekesistel tuluallikatel ja toetaval regulatiivsel keskkonnal. See tagab ettevõtte jätkuva kasvu ja edu üleminekul kestlikule energiale.

Need tegurid aitavad saavutada keskmise sihthinna 300 (umbes 63% tõus).

Roheenergia aktsiate atraktiivsus kasvab

Kokkuvõttes, kui nõudlus taastuvenergia järele jätkab praegusel kiirusel kasvamist, peaksid roheenergia aktsiad atraktiivsed olema, seda eriti investoritele, kes plaanivad oma varasid pikas perspektiivis kapitaliseerida. Alternatiivsetesse energiaettevõtetesse investeerimine võib toota turust suuremat tulu, sest nõudlus rohelise energia järele kasvab, on senisest enam seadusandlikke ja finantsalgatusi ning energiatarbimine on suurenenud.

Sellegipoolest peaksid investorid otsuse tegemisel arvestama ka selle kiiresti kasvava majandusharuga kaasnevate riskidega. Peavad ju ettevõtted näitama pika aja jooksul märkimisväärset tulude kasvu, et panna oma aktsiahinnad vaatamata kõrgele inflatsioonile ja tõusvatele intressimääradele kasvama. Samuti peavad nad saama kiiremaks üleminekuks puhtale energiale valitsustelt õigeaegset toetust.

Maa päeva tähistamisel meenutagem meie planeedi kaitsmise tähtsust ning edendagem jätkusuutlikku tulevikku tulevastele põlvkondadele. Lisaks potentsiaalsele rahalisele kasule on taastuvenergiasse investeerimine samuti üks viis toetada üleminekut säästvamale tulevikule.

Kapitali kaotamise risk. Investeeringute varasemad tulemused ja tulevikuprognoosid ei taga tulu tulevikus.

Jaga
Kommentaarid