„Seoses eilse põlenguga oleme suletud käesoleval pinnal. Olukord on väga keeruline, hävinenud on enamus inventari ning jätkamine antud asukohas pole enam võimalik,“ kirjutas ettevõte Facebooki postituses. „Aitäh kõigile, kes meid on külastanud ja meie tegevust toetanud. Hetkel proovime leida muud lahendust.“

Foto Shisha Studio vesipiibu baarist pärast põlengut

Põhjuste uurimiseks algatatud kriminaalmenetlus

Kuna tegemist on muinsuskaitsealuse hoonega ja põleng oli niivõrd ulatuslik, hakkas üleeile õhtul Tartu kesklinnas puhkenud tulekahju tekkepõhjuseid uurima politsei.

Päästeamet sai üleeile kell 20.09 väljakutse Tartu aadressile Kompanii 10. Kell 22.21 tulekahju lokaliseeriti, kustutustöödega jõuti lõpule alles kell 2.06 öösel. Põleng puudutas tervet Kompanii 10 katusekorrust (550 ruutmeetrit). Pole teada, mis võis põlengu põhjustada.

Politseist märgiti, et põlengu tagamaade uurimiseks on algatatud kriminaalmenetlus.

„Eksperdid on sündmuskohal käinud, kogunud tõendeid ning praeguseks on politsei tõepoolest alustanud selle tulekahju tekkepõhjuse ja asjaolude selgitamiseks kriminaalmenetlust. Käesoleval hetkel ei ole veel põhjust kahtlustada kellegi kuritahtlikku tegevust, aga täpsemad andmed selguvad kriminaalmenetluse käigus,“ sõnati politsei pressiteenistusest eile Delfile.

Päästeametist märgiti, et politsei kätte jõudis juhtum osaliselt ka seetõttu, et tegemist on muinsuskaitse all oleva majaga.

Majas tegutsevad veel restoran, ilusalong ja Tartu linnaraamatukogu.