Oslo börsil noteeritud ja ligi 50 riigis enam kui 3000 töötajaga rahvusvaheline tarkvaraettevõte Crayon avas Tallinnas ning teistes Baltikumi pealinnades oma kontorid kolm aastat tagasi ning korraldab 9. mail esimest korda Balti riikide seast just Tallinnas tasuta kogukonnapäeva erinevate pilveteenuste tutvustamiseks. Tänu tõusvale huvile tuntud hiidplatvormide äriteenuste vastu, on ettevõte oma meeskondi kasvatamas - sealhulgas ka Eestis, kus meeskonda juhib varem pikalt Microsoftis pilveteenuste valdkonnas töötanud Tarmo Uba.

„Oleme julgelt välja lubanud, et vähendame ettevõtete ja organisatsioonide IT-kulusid keskmiselt 23%, sest meie pakutavad pilvelahendused võimaldavad seda. Igale kliendile sobiva lahenduse leidmiseks on meil ühtekokku 2000 spetsialisti koos 7000 sertifitseeringuga erinevate tehnoloogiate tundmise alal. Tänu sellele on 60 000 klienti kõikjal üle maailma usaldanud oma äriteenused Crayoni hoolde ning usun, et sama number kasvab ka Eestis õige pea,“ märkis Uba.

Pilveteenuste lahendused idufirmadest suurte riiklike asutusteni

Globaalseid turutrende hinnates märgib Uba, et need on kõikjal liikumas samas suunas - alates üleüldisest pilveteenusele üleminekust küberturvalisuse teematika kasvu ja tehisintellekti üha laialdasema kasutuselevõtuni. „Üldjuhul ei suuda meie kohalikud ettevõtted iseendale nende suundade katmiseks kõiki kompetentse välja arendada ning see poleks ka mõistlik. Seega arvestades, kui ulatuslikult ettevõtted täna erinevat tehnoloogiat vajavad ja seda peamiselt just välisressursside kaudu, on meil Crayoniga Eestis teenust pakkudes korralikult ruumi.“

Crayon aitab organisatsioonidel optimeerida IT-kulutusi, vähendada kulusid ning parandada IT operatsioone.

Rahvusvahelise kogemuse ja meeskonnaga Crayon pakub oma klientidele Eestis erinevaid pilveteenuseid ja lahendusi, mis hõlmavad tarkvara haldamist, pilv- ja digitaalset transformatsiooni, IT nõustamisteenuseid, tarkvaralitsentseerimist ning hallatud teenuseid nagu tarkvara haldus, pilve haldus ja IT väljastamisteenused. Crayon aitab organisatsioonidel optimeerida IT-kulutusi, vähendada kulusid ning parandada IT operatsioone, pakkudes ekspertnõuandeid, teenuseid ja lahendusi.

Sealjuures aitab Crayoni leida sobivaimad pilvelahendused nii iduettevõtetel ja ükssarvikutel kui ka pikaajalise kogemusega ettevõtetel, sõltumata nende suurusest. „Baltikumis on Crayoni abil Amazoni pilveteenusele üle läinud koguni suurettevõtted nagu riigile kuuluv Leedu Raudtee, mis otsustas pilve kasuks eeskätt selleks, et pakkuda kõrgemat väärtust nii transpordile kui logistikasektorile, tuues teenuseid turule kiiremini ja tehes väikseid järkjärgulisi muudatusi ning paindlikke investeeringuid seda kõike toetavasse infrastruktuuri,“ tõi Uba näiteid.

Eesti ettevõtete võimalus õppida juhtiva pilvandmetöötlusprogrammi AWS teenuste kohta

Seda, kuidas ka Eestis ettevõtted ja organisatsioonid saavad kasutada maailma juhtiva pilvandmetöötlusplatvormi Amazon Web Service (AWS) teenuseid, saab kuulda lähemalt Tallinnas 9. mail toimuval Crayoni esimesel Balti riikide kogukonnapäeval, kus nii ettevõtte kui AWS-i eksperdid tutvustavad organisatsioonidele mõeldud pilvandmetöötluslahendusi. Rohkem infot tasuta ürituse kohta leiab sündmuse kodulehelt: www.crayon.com/ee/campaign/Crayon-AWS/

Üritusel räägivad AWS-i eri lahendustest lähemalt Crayon Balticsi pilvelahenduste ja -teenuste meeskonna juht Linas Pečiūra ning Rootsis AWS Nordics meeskonnas AWS Solutions arhitektina tegutsev Miguel Ferreira. Samuti saavad üritusel sõna Crayon Balticsis tegutsev AWS-i pilvelahenduste insener Kipras Tarasevičius ning Rootsis AWS Nordics meeskonnas pilveteenuste konsultandi ametis olev Michael Barrett.

Tarkvaraettevõtte Crayoni peakontor asub Norras, Oslos, ning pidevalt kasvaval ettevõttel on 50 esindust 35 riigis, sh Baltimaades. Ettevõttes töötab üle 3500 inimese. Ettevõtte koostööpartneriteks on rahvusvahelised kontsernid nagu Microsoft, IBM, AWS, Oracle, Google, Workplace from Meta ja teised. Ettevõte on noteeritud Oslo börsil. Rohkem infor Crayoni kohta: www.crayon.com

Jaga
Kommentaarid