Balti börsiindeks sulgus täna sarnaselt eilsega miinuses (-0,02%). Samas kõikide Balti riikide börsiindeksid eraldi näitasid märgatavat tõusu. Suurim tõusja oli Vilnius börs (+0,17%), talle järgnes Riia börs (+0,15%) ja kolmandale jäi Tallinna börs (+0,11%). Tallinna börsi põhinimekirja käibeks kujunes täna 1,6 miljonit eurot ning tehinguid kokku tehti 2581. Enim kaubeldud väärtpaberiks kujunes Šiaulių bankas, millega tehti 1111 tehingut. Niisamuti tegid panga tehingud suurimat käivet summas 525 144 eurot. Talle järgnes meie oma LHV Groupi aktsia 460 809 eurot.

Langejaid oli täna 13 ja tõusjaid 11.

Mis veel täna toimus?

  • Ehkki Soome elektroonikatööstusettevõte Incap teatas hiljuti, et nende selle aasta majandusnäitajad jäävad suure klienditellimuste vähenemise tõttu oluliselt nõrgemaks, siis nüüd annab ettevõte teada, et nende käive ja kasum näitasid esimese kvartali jooksul olulist kasvu. Loe lähemalt.

  • Kaugjuhitavaid elektriautod jagamisteenusesse toonud Elmo kaasas rahvusvahelise haardega kasvukapitalifondilt ja teistelt investoritelt kokku 2,1 kuni 2,6 miljonit eurot. Loe lähemalt.

  • Tööstuskontsern Harju Elekter suutis kasvatada müügitulu, pöörata kahjum kasumiks, kuid kasumlikkuse osas on jätkuvalt ruumi paranemiseks. Loe lähemalt.

  • Elon Muski püüd domineerida globaalset autotööstust on ettevõtja pannud märgatavalt vähendama Tesla hinda. Autode hinnasõjal on ka tuntav mõju ettevõtte kasumlikkusele. Loe lähemalt.

  • Ühendkuningriigi konkurentsiamet teatas täna, et ei saaks kiita heaks Microsofti ja Activision Blizzardi ühinemist, kuna see kahjustaks konkurentsi. Loe lähemalt.

USA ja Euroopa börs

Täna näitasid suur osa Euroopa börse kirjutamise ajal langust. Kõige suurem langeja oli Pariisi börsiindeks CAC 40, mis näitas kirjutamise hetkel langust -1,04%. Ka Stoxx 600-gi näitas -1.00% langemist. Ka Skandinaavia aktsiaid koondav OMX 40 näitas langust -2,15%.

USA börs näitab Euroopa omaga võrreldes jällegi tõusu. Kõige enam on tõusnud kirjutamise hetkel Nasdaq Composite Index, mis näitab pea üheprotsendilist tõusu. Suurim kukkuja on nafta ehk kirjutamise hetkel -1,34%.