Startup Estonia süvatehnoloogia valdkonna juht Vaido Mikheim sõnas, et süvatehnoloogia valdkonna iduettevõtete eesmärk on viia teadlaste avastused ja teadmised tarbijateni reaalsete toodete ja teenustena ning just teaduse kommertsialiseerimises nähakse täna suurt globaalset potentsiaali.

„Riikide vahel on käimas võidujooks, et meelitada asutajad ja meeskonnad just oma riiki, sest suuri ja ägedaid projekte tehakse rahvusvahelistes partnerlustes. Rahvusvaheliste meeskondade kohalolek annaks tõuke ka Eesti ökosüsteemi arenguks, sest meie seniseks murekohaks on nii rahvusvaheliste tipptegijate kaasamine kui ka Eesti toomine piiritaguste investorite vaatevälja. Seetõttu on meie jaoks väga oluline olla rahvusvahelistel tippsündmustel nähtav, olles eelkõige aktiivne osaleja,“ lisas Mikheim.

Startup Estonia programmi kaasabil külastasid süvatehnoloogia valdkonnas tegutsevad Eesti iduettevõtted ning ülikoolide ja teadusparkide esindajad Euroopa suurimat, Pariisis toimunud süvatehnoloogiatele fokusseerunud konverentsi Hello Tomorrow Global Summit.

Eesti süvatehnoloogia iduettevõtted Gelatex Technologies ja LightCode Photonics võtsid osa ka konverentsi raames toimunud Global Challenge võistlusest, kuhu kandideeris üle 4000 ettevõtte üle maailma. Mõlemad jõudsid ülitihedas konkurentsis 70 finalisti hulka.

Iduettevõte Gelatex Technologies, mis töötas välja nanokiudude tootmise tehnoloogia, mida saab kasutada nii laboriliha tootmises kui ka haavaravis ja energiasalvestuses võitis suurvõistluse toidu ja põllumajanduse kategoorias väljakutsete võistluse.

Tartu Ülikooli teadusprojektist välja kasvanud süvatehnoloogia iduettevõte LightCode Photonics jõudis võistluse tööstuse ja autonoomsete masinate kategoorias kuue parima hulka. Eesti teadlaste poolt loodud iduettevõte arendab uudseid 3D kaameraid ning iduettevõtte ambitsiooniks on muuta seda, kuidas robotid maailma näevad.