Match Group teatas, et nad piiravad juurdepääsu teenustele ja tõmbuvad Venemaa turult täielikult välja 30. juuniks.

USA ettevõte tegi avalduse 2. mail, viidates, et on „pühendunud inimõiguste kaitsmisele“, vahendas BBC.

Vahetult pärast Venemaa sissetungi Ukrainasse teatasid mitmed Lääne firmad, et nad peatavad tegevuse Venemaal või tõmbuvad riigist üldse välja.

Tarbijate surve kasvades avaldasid nii McDonald’s, Coca-Cola, Starbucks ja Heineken, et katkestavad sidemed idanaabriga.

Match Group, mille kaubamärkide hulka kuuluvad ka teised tutvumissaidid, nagu Plenty of Fish, on teinud vähe avalikke avaldusi oma Venemaa tegevuse kohta.

Üle maailma enam kui 2700 töötajale tööd andev ettevõtte viitas aga juba 2022. aasta märtsis, et on täheldanud negatiivset mõju oma Euroopa äritegevusele. Matchi aktsionär Friends Fiduciary Corp ütles uudisteagentuurile Reuters, et ettevõtte jätkuv kohalolek Venemaal „ei näe hea välja“.

Match Group väidab, et Tinder on maailma „kõige populaarsem rakendus uute inimestega kohtumiseks“.

„Sellel ei ole hea maine, kui usaldusväärne kaubamärk jätkab tegevust riigis, mille riigipea on rahvusvahelise kriminaalkohtu poolt süüdi mõistetud,“ ütles tegevdirektor Jeff Perkins.

Teised tehnoloogiaettevõtted, nagu Netflix ja Apple, peatasid oma tegevuse riigis 2022. aastal.

Rahvusvaheline kriminaalkohus on andnud välja Vladimir Putini vahistamismääruse. Selle kohaselt vastutab ta Ukraina sõja ajal toime pandud sõjakuritegude eest, mille hulka kuulub ka laste ebaseaduslik väljasaatmine Ukrainast Venemaale.