Lõuna-Korea tehnoloogiahiid käskis töötajatel rakendada ettevaatusabinõusid ChatGPT ja teiste toodete kasutamisel väljaspool tööd ning soovitas töötajatel mitte sisestada teenustesse isiklikku või ettevõttega seotud teavet.

Andmed võivad lekkida

Samsungi ühe suurima divisjoni töötajaid teavitati sellest sammust aprilli lõpus saadetud märgukirjas pärast seda, kui oli esinenud juhtumeid, kus tehnoloogiat oli väärkasutatud.

Bloomberg teatas teisipäeval, et mõned töötajad olid laadinud tundliku koodi ChatGPT-sse.

ChatGPT on tuntud tehisintellekti juturobot, mis on „koolitatud“ tohutute andmemahtude põhjal ja suudab kasutaja päringutele vastuseid genereerida.

Samsungil ei ole veel oma genereerivat AI-toodet. ChatGPT on välja töötatud USA firma OpenAI poolt, mida toetab Microsoft. Ettevõtete tundlike andmete sisestamine nendesse välisomandis olevatesse teenustesse võib tekitada muret ettevõtete jaoks, kes kardavad oluliste andmete lekkimist.

Samsung käskis töötajatel rakendada ettevaatusabinõusid, kui nad kasutavad ChatGPT ja teisi tooteid väljaspool tööd, ning soovitas töötajatel mitte sisestada teenustesse isiklikku või ettevõttega seotud teavet.

Eelmisel kuul läbi viidud Samsungi ettevõttesiseses uuringus ütles 65% vastanutest, et genereerivate tehisintellekti teenuste kasutamisel ollakse mures turvariskide pärast.

Samsung pole ainus

Samsung ei ole ainus ettevõte, kes tehnoloogia kasutamist piirab. USA investeerimispank JPMorgan teatas, et piiras selle aasta alguses ChatGPT kasutamist töötajate seas. Ja Amazon hoiatas sel aastal väidetavalt töötajaid, et nad ei laeks konfidentsiaalset teavet, sealhulgas koodi, ChatGPT-sse üles.

Ettevõtted hindavad võimalusi, kuidas genereeriva tehisintellekti võimalusi oma äris kasutada. ChatGPT võib aidata näiteks inseneridel genereerida arvutikoodi, et kiirendada oma ülesandeid. Goldman Sachsi tarkvaraarendajad on kasutanud generatiivset tehisintellekti, et aidata koodi luua.

Vaatamata viimastele piirangutele otsib Samsung võimalusi, kuidas saaks generatiivset tehisintellekti ohutult kasutada töötajate tootlikkuse ja tõhususe suurendamiseks.