Keegi õnnetuses viga ei saanud, sedastas Enefit Green börsiteates. Torn kukkus kokku ühes General Electricu turbiiniga.

Enefit Greeni esindajad koos turbiinide tarnija General Electricu ja ehitusfirma Merko Statyba esindajatega teevad koostööd, et hinnata kahjusid ja selgitada intsidendi algpõhjuseid.

Veel valmimisjärgus olevas tuulepargis käisid õnnetuse tõttu täna kohal tuletõrje, kiirabi ja politsei. Kokku varisenud tuuliku ümber on loodud ohutsoon ja turbiin on elektrivõrgust lahti ühendatud.

Kõik Akmene tuulepargi tuulikud on praeguse seisuga peatatud. Koos nendega, mis veel ehitamisjärgus, on pargis tuulikuid 14.

Eesti Energia taastuvenergia kommunikatsioonijuht Kadri Korsten sõnas Ärilehele, et tuuliku torn paindus ja tuulegeneraatori gondel vajus vastu maad. Hetkel pole aga siiski teada, mis kokku kukkumise põhjustas. „Tegeleme intsidendi põhjuste väljaselgitamisega ja teeme koostööd kõigi ametiasutustega. Viime ka ise koos tuulikute tootja General Electricuga läbi sisemise uurimise, et selgitada välja kõik võimalikud riskid ja ohud, mida arvesse võtta, et tulevikus sarnaseid õnnetusi ei juhtuks,“ lisas ta.

Möödunud kuul kirjutas Ärileht, et Akmene tuulepargis toodavad juba esimesed tuulikud elektrit. Tuulepark peaks valmima käesoleva aasta kolmandas kvartalis ning hakkama aastas tootma ca 258 GWh rohelist elektrit, mis kataks 80 000 majapidamise tarbimise.