Pangalitsentsini jõudmise tulemusena kuulub LHV Groupi nüüd kaks litsentseeritud panka: LHV Pank Eestis ja LHV Bank Ühendkuningriigis.

LHV Groupi tegevjuht ja LHV Banki juhtkonna esimees Madis Toomsalu sõnas, et see on nende jaoks oluline sündmus. „Litsentsi saamine vaid veidi enam kui aastaga annab tunnistust meie meeskonna erakordsest tööst ja rajatud äritegevuse professionaalsusest. Eeldame ambitsioonika eesmärgina, et LHV Bank saavutab pangana kasumlikkuse juba esimese tegevusaasta lõpuks. Suutlikkus luua pangasiseselt täiendavat kapitali annab meile Ühendkuningriigi pangandusturul tugeva positsiooni pangateenuste ja laenuportfelli edasiseks kasvuks.“

Pangalitsents võimaldab LHV Bankil alustada Ühendkuningriigis hoiuste kaasamist eraldiseisva reguleeritud krediidiasutusena. Seni tegutses LHV Ühendkuningriigis Eestis asuva universaalpanga AS LHV Pank filiaalina. Lähikuudel kavatseb LHV kogu Ühendkuningriigiga seotud tegevuse viia LHV Panga Ühendkuningriigi filiaalist üle LHV Banki, misjärel senine filiaal registrist kustutatakse.

Otsus taotleda Ühendkuningriigi pangalitsentsi tehti 2021. aastal eesmärgiga anda investoritele selgem ülevaade finantsvahendajatele suunatud ärivaldkonna finantstulemustest ja väärtuspakkumisest. LHV Bank esitas pangalitsentsi taotluse eelmise aasta märtsis ehk litsentsini jõuti veidi rohkem kui aastaga. 2022. aastal tõi finantsvahendajate ärisuund ehk senine filiaal LHV Pangale 13 miljonit eurot kasumit.

LHV UK 2022. aastal aga tulu ei teeninud, sest keskendus pangalitsentsi omandamisele. Kokku oli panga ülesehitamise kulude tõttu selle äri puhaskahjum 11,7 miljonit eurot.

Alates 2018. aastast Ühendkuningriigis tegutseval LHV Bankil on hetkel kaks ärivaldkonda: pangateenused finantsvahendajatele ning laenud väike- ja keskmise suurusega ettevõtetele. Edaspidi on LHV Bankil kavas viia oma pakkumine laiema sihtgrupini, hakates juba sel aastal vastu võtma hoiuseid ja pakkuda pangateenuseid e-kaubanduse ettevõtetele.