„Ida-Virumaal toimetame juba Narvas ja Narva-Jõesuus, seega usun, et piirkonnas laienemine elavdab veelgi siinset ettevõtlust, annab inimestele võimaluse kullerpartnerina sissetulekut teenida ning muudab kogukonna igapäevaelu mugavamaks,“ ütles Wolt Baltikumi juht Liis Ristal.

Ei ole enam ainult toiduäpp

„Seni on Eesti erinevate linnade elanikud meie teenuse hästi vastu võtnud ja see annab meile kindluse laieneda ka mujale. Eelmise aasta veebruaris hakkasime teenust pakkuma Narvas ja teeme kojuvedusid ka Narva-Jõesuusse. Selle pealt nägime, et nõudlust tellimustele kui ka kulleri tööle on palju, seega otsustasime kanda Ida-Virumaal veelgi tugevdada,“ märkis Ristal.

Wolt sisenes Eesti turule 2016. aastal ja Baltikumi juhi sõnul on ettevõte selle ajaga suutnud lojaalse kliendibaasi luua ja seda hoida. „Kasutajaid tuleb meil igapäevaselt juurde ja sellega koos kasvavad tellimuste mahud ja arvud. Lisaks oleme restoranide toidu kõrvale toonud jaekauplused ja toidupoed. Ehk me ei ole juba ammu pelgalt äpp, kust toitu tellida, vaid Woltist saab täna kõike alates ehitusmaterjalidest kuni lapsemähkmeteni,“ nentis Ristal.

Jõhvi ja Kohtla-Järve osas on vara kõiki partnereid välja hõigata, sest läbirääkimised veel kestavad. „Küll aga laieneme täna juba selliselt, et jaekauplejate osakaal on platvormil suurem kui restoranide ja kohvikute,“ avaldas Ristal ja tõi välja nimead nagu Rikets Lilled, Alexela tanklapood ja Coopi toidupood.

Toidukohtadest jõuavad platvormile näiteks Monk, Bon Appetit, mis ongi ainult Wolti platvormil saadaval ja Ocean. „Monkiga on meil näiteks väga hea koostöö juba Narvas ja on ainult rõõmustav, et saame seda laiendada Jõhvis,“ lisas Ristal.

Töötajad on kindlustatud

Wolti tulek Jõhvi ja Kohtla-Järvele annab inimestele võimaluse kullerina sissetulekut teenida. „Wolti kullerina töötamise vastu on alati huvi olnud, sest Wolt võimaldab sõlmida töövõtulepingu. Paljud meie kullerid seda võimalust ka kasutavad,“ rääkis Ristal.

Töövõtuleping võimaldab Woltil kullerpartnerite eest tasuda tulumaksu ja sotsiaalmaksu ning töötuskindlustusmaksu. Wolti platvormil töötab Eestis umbes 2000 kullerit ja eelmisel aastal maksis ettevõte nende pealt üle 3,5 miljoni euro tööjõumakse. Nii saavad Wolti kullerid haigushüvitisi, töötutoetusi, teenivad pensionistaaži ja neil on õigus kindlustatud isikutele mõeldud tervishoiuteenustele. Lisaks on Wolt sõlminud kõikide aktiivselt platvormil olevate kullerpartnerite eest õnnetusjuhtumikindlustuse. Kullerpartnerina on võimalik töötada ka ettevõtluskonto või mõne teise juriidilise kehaga.

Woltist

Wolt on Helsingis asuv tehnoloogiaettevõte, mis pakub veebiplatvormi tarbijatele, kaupmeestele ja kulleritele. Platvorm ühendab inimesi, kes soovivad tellida toitu ja muid kaupu, nende müümisest ja kohaletoomisest huvitatud inimestega. Selleks arendab Wolt erinevaid tehnoloogilisi lahendusi alates kohalikust logistikast kuni jaemüügitarkvara ja finantslahendusteni. Platvorm opereerib Wolt Market kaubamärgi all oma toidupoode. Wolt'i teenuste hulka kuuluvad Wolt+ (tellimusteenus klientidele), Wolt at Work (toidu tellimine töötajatele ja kontoritesse kohalevedu), Wolt Drive (kiire viimase miili tarne kaupmeestele) ja Wolt Self-Delivery (teenus kaupmeeste partneritele, kellel on oma kullerid). Wolt'i missioon on muuta kohalikku kogukonda panustamisega linnaelu paremaks. Wolt asutati 2014. aastal ja ühendas 2022. aastal jõud DoorDashiga. DoorDash tegutseb täna 27 riigis, millest 23 riigis on Wolt toode ja kaubamärk.