Ettevõtte tegevjuhi Mart Viilipuse sõnul on Grab2Go alates 2020. aastal asutamisest tegutsenud valdavalt otseinvesteeringute toel, sealjuures on ettevõtte arengusse panustanud nii Jaak Roosaare, Madis Müür kui ka Pipedrive’i ja Wise’i taustaga investorid.

„Kaasasime kapitali ka EstBAN-i liikmetelt, kasutades selleks Funderbeami platvormi. Nüüd on aeg teha järgmine samm ja kaasata raha avalikult, läbipaistva ettevõttena Nasdaq First Northi alternatiivbörsil,“ lausus Viilipus.

„Keskendume käesoleval aastal siseruumides kasutamiseks mõeldud tootelahenduse arendusele. Meie esimene toode iseteenindusapteek toimib täna juba Rapla Prisma Benu apteegis. Käesoleval aastal arendame koostöös juhtiva professionaalsete kohvimasinate tootjaga Schaerer välja ka autonoomse kohvi müümise lahenduse. See on mugavuspoodide sektoris oluline innovatsioon ja täiendus juba meie olemasolevale lahendusele,“ ütles Viilipus plaane kommenteerides.

„Kasvuplaanidega jõudsalt edasiliikumiseks ja klientide kiireks ja professionaalseks teenindamiseks on vajalik seadmeid hästi tundva meeskonna olemasolu ja selle loomine saab üheks lähiaja fookuseks,“ lisas tehnoloogiaidu juht. Umbes pool emissiooni mahust plaanitakse kasutada lisaks Eestile Põhja- ja Kesk-Euroopa turgudele laienemiseks, seda ennekõike olemasolevate ja uute kliendisuhete loomise kaudu.

Avalikult pakutakse kuni 992 000 Grab2Go lihtaktsiat. Juhul kui huvi pakkumise vastu on suur ja investorite nõudlus ületab pakutavate aktsiate arvu, on ettevõttel õigus suurendada pakkumise aktsiate arvu kuni 1 091 200 aktsiani.

Pakkumise eeldatav tulu on ligikaudu 1 200 000 eurot, ülemärkimise puhul pakkumise mahu suurendamise korral kuni 1 320 000 eurot. Grab2Go kavatseb pakkumise tulu kasutada tootearenduseks ja meeskonna kasvatamiseks, aga ka tootmis- ja müügivõime suurendamiseks.

Pakkumisperiood, mille jooksul on võimalik aktsiaid märkida, algab tänavu 8. mail kell 10.00 ja lõppeb 23. mail kell 16.00.

Pakutava aktsia hind on 1,21 eurot, millest 0,10 euro on nimiväärtus ja 1,11 eurot on ülekurss. Märkida saab üksnes täisarvu aktsiaid.

Grab2GO põhitoode on autonoomse poe tehnoloogia, mis baseerub tehisintellektil ja on osa äriklientidele mõeldud terviklikust tarkvaraplatvormist. Ettevõtte tehnoloogia võimaldab analüüsida klientide tarbimiskäitumist ja müügi dünaamikat kogu aeg. See aitab poodidel müüki, logistikat ja haldust tõhusamalt korraldada.

8. mai 2023 kell 10.00 – pakkumisperioodi algus

23. mai 2023 kell 16.00 – pakkumisperioodi lõpp

25. mai 2023 või sellele lähedane kuupäev – avaldatakse pakkumise tulemused

29. mai 2023 või sellele lähedane kuupäev – aktsiad kantakse investoritele üle, aktsiate eest tasumine

30. mai 2023 või sellele lähedane kuupäev – esimene kauplemispäev First Northil

7. juuni 2023 või sellele lähedane kuupäev – äriregistris registreeritakse aktsiakapitali suurendamine

12. juuni 2023 või sellele lähedane kuupäev – esimene kauplemispäev First Northil uute emiteeritud aktsiatega