Varasem tõhususe suurendamine on hakanud tulemusi andma, kuid kärpeid on vaja veelgi teha, ütles Volvo Carsi tegevjuht Jim Rowan oma avalduses. „Keeruline majanduslik seis, toorainehindade tõus ja suurenenud konkurents jäävad tõenäoliselt mõnda aega meie tööstusharu väljakutseks,“ lisas ta.

Koondatavad 1300 ametikohta moodustavad 6% Volvo Carsi Rootsi töötajatest. Rowan sõnas Reutersile, et pole teada, kui palju ettevõte uute meetmetega kokku hoiab. „Me töötame veel üksikasju läbi,“ ütles ta.

Ettevõte teatas, et on välja andnud koondamisteated 1100 töötajale, ülejäänud ametikohad määratakse kindlaks pärast kogu Rootsi äritegevuse läbivaatamist.

Volvo Cars teatas, et kavatseb lähikuudel vähendada töökohti ja kulusid kogu oma ülemaailmses tegevuses, sealhulgas konsultatsiooniettevõtetes. Rowan sõnas, et ei saa veel täpsustada, kus töökohti vähendatakse, kuid põhitähelepanu jääb peamiselt kontoripersonalile.

„Me müüme umbes 80 riigis üle kogu maailma, seega arvan, et meil on võimalusi muuta kogu võrgustik tõhusamaks,“ sõnas Rowan Reutersile. Täna hommikul oli Volvo Carsi aktsia langenud 3,87%.