„Binance pidi ajutiselt Bitcoini (BTC) väljamaksed peatama, kuna paljud neist olid jäänud ootel seisundisse. Selle põhjustas Bitcoini plokiahela tehingute arvu suur kasv, millega kaasnes automaatselt ka tasude tõus,“ selgitas Binance Eesti esindaja Polina Brottier.

Pühapäeval katkesid bitcoini väljamaksed ligi 90 minutiks ning uus katkestus tuli esmaspäeval, kirjutab Bloomberg.

Binance kasutas võrgutasuna tehingu kohta 0,0002 bitcoini, kuid sellest Brottieri sõnul ei piisanud, et kaevandajad tõusnud tasude valguses tehinguid kinnitaksid.

„Nüüdseks on Binance tõstnud väljamaksete juures kaevandajatele makstavat tehingutasu 0.001 BTC-ni ning need jätkuvad tavapäraselt. Binance on omalt poolt teinud kõik vajaliku, et rohkem katkestusi ei toimuks,“ ütles Brottier.

Binance töötab tema sõnul selle nimel, et pakkuda klientidele väljamakseid Lightning võrgu kaudu, mis võimaldab teha bitcoini väljamakseid märkimisväärselt väiksema tehingutasuga. Seda võib tema sõnul oodata lähima kahe kuu jooksul.

Binance'i platvormi kauplemismaht ületas Coingecko andmetel viimase 24 tunni jooksul 8,1 miljardi dollari piiri, mis on üle viie korra rohkem kui lähimal platvormil OKX.

Bitcoini hind on ööpäeva jooksul langenud ligi 3,7% ning seitsme päeva jooksul üle 5% 27856 dollarini.